Arcade Fire, Burial & Four Tet ja Grimes tarjoavat uusia biisejä ja videoita

05.03.2012

Arcade Firen uusi biisi sisältää synkkiä, militantteja rytmejä. Lisäksi maailmalla liikkuu uusien ääniaaltojen muodossa dubstep-kelmejä sekä videomuodossa surullinen purkkapallo.

Kuva: Anton Corbijn

Arcade Fire on osoittanut jälleen työkykyisyyden merkkejä ja tehnyt tuliterän biisin, joka on mukana tulevan The Hunger Games -leffan soundtrackilla. Biisin nimi on Abraham’s Daughter. Poljento on synkkää, tunnelma uhkaavaa ja rytmi armeijamaisella kurilla rullaavaa. Kuulostaa ehkä jopa hiukan Godspeed You! Black Emperorilta? Kuuntele biisi alempaa.

Vastikään uuden ep:n ulos puskenut dubstep-guru Burial on ahkeroinut jälleen. Tällä kertaa mies intoutui yhteistyöhön jo ennestään tutun kollaboraattorinsa, elektromies Four Tetin kanssa. Tuloksena on uusi biisi Nova. Odotettavissa on ilmeisesti myös pitempi yhteinen julkaisu näiltä kahdelta herralta. Biisi kuulostaa tutulta Burialilta, jonka päällä seikkailee pingpong-pallon lailla pomppiva, veitsenterävä melodia. Kuuntele Burial & Four Tet: Nova alempaa.

Helmikuun Rumbassa 4,5 tähteä keränneen Visions-levyn julkaisseen, ja samaisessa arviossa luonnehdinnan ”surullinen purkkapallo” saanut, kanadalainen Grimes hämmentää ja hurmaa uudella videollaan. Harvinaisen persoonallisella äänellä varustettu pinkkihiuksinen Claire Boucher vaeltaa Oblivion-biisin videossa niin jenkkifutisareenoilla kuin motocross-kisoissa. Taustalla kuplii jalat alta lyövä, 80-lukuisen kuumottavasti kupliva elektroniikka. Tsekkaa Oblivionin video alempaa.

Lisää luettavaa