Myös Grammy-ehdokkaat selvillä, ei suuria yllätyksiä

01.12.2011

Eniten esillä ovat Kanye West, Adele ja Foo Fighters. Vaihtoehtopuolelta huomiota sai etenkin Bon Iver.

Kuva: Nelly Tatti

Taas on se aika vuodesta, kun yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys suo kunniaa ja mainetta ansioituneille musiikintekijöille. Grammy-ehdokkaat tulivat julki tänään, ja pystit jaetaan sitten 12. helmikuuta.

Vuoden rohmu on Kanye West seitsemällä ehdokkuudellaan. Hän tosin saa tuplanäkyvyyttä My Beautiful Dark Twisted Fantasylla ja Jay-Z:n kanssa tehdyllä Watch The Thronella.

Listoja pitkään hallinnut Adele nappasi kuusi ehdokkuutta. Jo pelkästään Rolling In The Deep -hitti komeilee vuoden levy-, vuoden kappale-, vuoden tuottaja- ja vuoden lyhyt musiikkivideo -osastoilla. Lisäksi 21 on ehdolla vuoden albumiksi ja vuoden ”pop vocal” -albumiksi.

Foo Fightersin Wasting Light ja sen biisit komeilevat myös useissa kategorioissa. Kärkikahinoissa ovat niin ikään Bruno Mars, Skrillex ja Lil Wayne. Lady Gaga sai kolme ehdokkuutta, mikä lienee härödaamille pieni pettymys.

Bon Iver on indiepuolen selvä ykkösnimi. Yhtye kilpailee vuoden uusi artisti -lokerossa The Band Perryn, J. Colen, Nicki Minaj’n ja Skrillexin kanssa. Holocene-biisi on tyrkyllä sekä vuoden levyksi että kappaleeksi, ja lisäksi bändin nimikkoalbumi on vuoden vaihtoehtolevy -ehdokkaiden joukossa.

Tsekkaa kaikki Grammy-kandidaatit täällä.

Viime vuoden pirskeissä juhlivat etunenässä Lady Antebellum, Lady Gaga, John Legend, Jeff Beck ja Jay-Z. Kohun jenkkilässä synnytti kuitenkin Arcade Firen vuoden albumi -voitto.

Lisää luettavaa