Luvassa uuttakin materiaalia, kun Fleetwood Mac saapuu syksyllä Helsinkiin

05.02.2013

Fleetwood Mac konsertoi Hartwall Areenalla 25. lokakuuta.

Kuva: Wikimedia Commons.

Eilen levisi tieto, että Fleetwood Mac saapuisi Suomeen lokakuussa. Yhtyeen kotisivuilla ilmoitetun päivämäärän (25.10.) varmisti Helsingin Sanomien Nyt-liite keikkajärjestäjä Live Nationilta. Tarkempia konsertti- ja lipunmyyntitietoja on odotettavissa ensi viikolla.

Yhtye aloittaa kiertueen Yhdysvalloista Ohiosta huhtikuun alussa ja rantautuu Eurooppaan pienen kesätauon jälkeen syyskuussa. Ensimmäinen Euroopan-konsertti nähdään Dublinissa 20. syyskuuta.

Tuleva kiertueella muun muassa juhlistetaan klassikkoalbumi Rumoursin 35-vuotispäiviä (jotka olivat oikeastaan jo viime vuonna), joten materiaalia tuolta vuoden 1977 albumilta on varmasti luvassa. BBC:n haastattelussa yhtyeen rumpali Mick Fleetwood paljastaa kuitenkin jotain vielä herkullisempaa.

Kuusi kuukautta sitten Fleetwood, John McVie ja Lindsey Buckingham esittivät Stevie Nicksille toiveen uusien kappaleiden tekemisestä. Homma joutui joksikin aikaa jäihin Nicksin äidin kuoleman johdosta, mutta nyt materiaalia on jo ehditty työstää.

”Aivan hiljattain Stevie lauloi kolmella kappaleista ja äänitti myös yhden oman tuotoksensa,” Fleetwood kertoo. ”Aiomme miksata ne kuntoon ja soittaa jotakin myös livenä.”

Mikäli mitään yllättävää ei tapahdu, voidaan uusia kappaleita odottaa siis myös Suomessa.

Lisää luettavaa