Rumpalilegenda kehuu vuolaasti Lars Ulrichia: ”Aloittelevien rumpalien kannattaisi ottaa hänestä oppia”

Black Sabbathin Bill Ward tunnustaa arvostavansa suuresti Lars Ulrichin rumputyöskentelyä Metallicassa.

19.10.2014

Metallican Lars Ulrichin rumputyöskentelyn taso jaksaa edelleen herättää kaikenlaista keskustelua, kun joidenkin mielestä Ulrichin horjuvaksi syytetty rumpalointi ei olisi kestänyt ajan hammasta ihan yhtä hyvin kuin joidenkin kollegojen.

Nyt Ulrich on saanut kuitenkin tukea ja kehuja arvovaltaiselta ja ehkä hivenen yllättävältäkin taholta – nimittäin Black Sabbathin alkuperäiseltä rumpalilta Bill Wardilta .

”Lars on poikkeuksellinen rumpali. Pidän siitä, että hän on henkisesti niin vahva”, Ward kertoi eilen omassa kuukausittaisessa Rock 50 -radio-ohjelmassaan.

Ward omisti osan juontamansa radiosarjan eilisestä jaksosta Ulrichille ja kertoi samaistuvansa Ulrichiin siinä, että kumpikin tietää omat vahvuutensa ja osaa hyödyntää niitä oman bändinsä musiikissa.

”Hänen rumpuosuutensa ovat kuljettaneet Metallican soundin metallimusiikin kirkkaimpaan kärkeen, ja hän ansaitsee siitä paljon kiitosta. Hän on suuri inspiraatio ja pakollista kuunneltavaa kaikille rumpujensoittoa opiskeleville. Joten rumpuoppilaat, tässä teille vinkki: jos olette juuri aloittaneet rumpujensoiton tai haluatte oppia uusia tekniikoita, kuunnelkaa Larsia. Hänellä on paljon tosi hyviä juttuja, joista voi ottaa opikseen”, Ward sanoi.

Ward myös soitti ohjelmassaan esimerkkeinä Ulrichin rumputyöskentelystä useita Metallica-biisejä, kuten Enter Sandmanin, Master of Puppetsin ja Until It Sleepsin.

”Näissä kaikissa kappaleissa on rumpujen osalta todella monta sellaista kohtaa, joita muut rumpalit voivat vain kuunnella ihmeissään ja todeta, että tuotakaan juttua ei oltu ennen tätä keksitty. Lars loi nuo kaikki niksit, jotta me voimme ihastella niitä ja sanoa vain ’vau’. Samalla voimme myös pölliä häneltä niitä juttuja omaan soittoomme. Mutta rakastan todella häntä, hän on mielestäni aivan uskomaton”, Ward kommentoi soittamiaan Metallica-biisejä.

Radio-ohjelmassa Ward kertoi mieltyneensä erityisesti Metallican nk. Black-albumiin (1991), joka uudisti Sabbath-veteraanin mielestä tervetulleella tavalla silloista heavy-kenttää.

”Metallican ’mustalla’ levyllä oli minuun samanlainen vaikutus kuin The Beatlesin The White Albumilla. Kun kuulin ensimmäistä kertaa levyn ja Larsin soittotyylin sillä, totesin vain, että nyt on saavutettu jotain todella hienoa, tämä tulee olemaan metallimusiikin uusi suunta”, Ward sanoi.

Wardin eilinen Rock 50 -ohjelma on kuultavissa kokonaisuudessaan täällä.

Lisää luettavaa