Televisiovinkki: naisten esineellistämisestä ja sikailusta taidetta tehneen bändin jäähyväiskeikan seuraaminen suomiteksteillä räjäyttää idiootti-asteikon

Nyt on sakeaa suttua.

16.01.2017

Yle Teema -kanavalla loppui juuri hetki sitten taltiointi Mötley Crüen viimeiseltä keikalta Los Angelesista vuodelta 2015.

Mötiköiden repertuaariin kuuluu aimo kasa legendaarisia glam- ja hard rock-ralleja. Keikka on katsottavissa myös Yle Areenan kautta netistä. Erityisen mieltä ylentäväksi (tai alentavaksi, ihan miten vain) keikan seuraaminen muuttuu, kun läväyttää päälle kappaleiden sanoitusten tekstityksen.

Suosittelemme lämpimästi! Esimerkiksi klassikkohitti Girls, Girls, Girls saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun ”perjantai-iltana pitää tapella, motskarilla stiletti mukana ajella/ tukka rasvalla suittuna/ ja syynä olla tiukkana/ on tytöt tytöt tytöt”.

No niinpä! Tämän jälkeen ”tytöt tytöt tytöt/ karkkina tai kepposena, makeana suupalana/ halloweenina ja uuden vuoden aattona/ ei oo Nykin tyttöjen voittanutta/ kun ne saa haltuun makuuasennossa”. Tämähän on siis aivan totta!

Kappaleen edetessä Vince Neil kertoo yleisölle miten heidän on laitettava ”sormenpäitä ilmaan!”, sillä ”mitäkö se tarkoittaa?” No tietenkin ”sitä että tykkää mirristä”.

Ei, me emme keksi näitä päästä. Jos yhtyeen sanoitukset kuulostavat jo alkuperäiskielellä melko daijuilta, käännöstyö vetää biisit uudelle tasolle.

Keikkaa pääset katsomaan suomitekstien kanssa täältä.

Lisää luettavaa