Ilmoitus: Laura, Irina ja Petra kuka?

Vain elämää -ohjelman uusi kausi alkaa keväällä. Kerromme tässä Eckerö Linen kanssa toteutetussa yhteistyöartikkelissa, miksi tämä kolmikko on nappivalinta mukaan.

Petri Aho

[ILMOITUS]

Uusista artisteista kärryillä pysyminen käy työstä. Ennen oli Kikka ja sillä selvä. Nyt Spotifyn top-lista kuulostaa kuin lukisi allakasta naisten nimipäiviä: Sanni, Alma, Evelina, Ellinoora, Saara, Erin ja niin edespäin.

Sitten ovat nämä Laura, Irina ja Petra. Heidät on valittu kauniimman sukupuolen edustajiksi kevään Vain elämää -kaudelle. Heidän siis pitäisi olla kansalle niin tuttuja, että sinunkaupat on tehty. Katsotaanpa nyt.

Näyttää siltä, että tässä etunimi-aasinsillassa mentiin mainitun sillan matalimmasta kohdasta. Laura ei ole nimittäin ollut Laura kymmeneen vuoteen. Sukunimen pudottaminen oli kuitenkin tärkeä askel artistin uralla.

Laura astui estradille vuosituhannen alussa. Sukunimi oli tiputettu ja edellislevyjen iskelmä oli saanut roppakaupalla nuorekkaampia popvaikutteita. Vaikka Laura-nimellä julkaistut kolme albumia eivät olleet kaupallisia menestyksiä, niillä omaksuttu uusi tyyli jäi elämään ja on vaikuttanut siihen, millaisena Laura Voutilaisen nykyisin tunnemme.

Laura Voutilaisen edellisestä albumista on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta, mutta maaliskuun alussa julkaistu Mä en kestä -single enteilee uutta. Liekö Vain elämään kuvauksissa tarttunut matkaan uusia tuulia.

Irinan viisi ensimmäistä albumia ovat jokainen myyneet joko kultaa tai platinaa – mutta niistä on ehtinyt vierähtää jo vuosia! Lahjakkaan laulajan, sanoittajan ja säveltäjän edellinen levy, vuonna 2014 ilmestynyt Mikä mahtaa olla in ei ollut kaupallisilla mittareilla menestys. Sitä kuunnellessa kuitenkin selviää, miksi hän on nappivalinta Vain elämää -kaartia täydentämään.

Mikä mahtaa olla in -levyhän siis sisältää Irinan valitsemia kappaleita, joista hän on tehnyt näkemykselliset cover-versiot. Pelle Miljoonaa, Zen Caféta, J. Karjalaista ja Maritta Kuulaa versioineelle artistille paikka Vain elämää -pöydän ympärillä tuntuu erittäin luonnolliselta.

Soolouransa ansioilla vähiten kelloja edellä mainituista soittaa Petra. Vaikka hänen tähänastiset kolme albumia sisältävät hienoja vetoja, ei ainoastaan niillä ole asiaa Vain elämää -porukan mukaan.

Mutta aletaanpa listaamaan: Sekoitat mun maailman, Lopeta, Sydän lyö, Leijailen, Häiritsen sinua, Kyyneleet, Satuprinsessa, Jää, Tänä yönä taivaaseen, Heilutaan… Listaa voisi jatkaa vielä parilla kourallisella hittibiisejä, mutta pointti taisi tulla selväksi: aivan parasta, että Tiktakin biisejä tullaan kuulemaan muiden versioimina!

Vain elämää -televisiosarjan kuudes tuotantokausi alkaa 21. huhtikuuta. Lauran, Irinan ja Petran lisäksi ohjelmassa nähdään Robin, Olli Lindholm, Samu Haber ja Nikke Ankara.

Vain elämää -artistit Eckerö Linen m/s Finlandialla:
Nikke Ankara 22.4.
Laura Voutilainen 28.4.
Petra 5.5.
Yö 8.6.
Robin 10.6.
Irina 16.6.

[ILMOITUS]