Ilmoitus: Maailman suurimmaksi kasvaneen rockbändin kaoottinen kasvutarina elokuvateattereihin

Oasis-dokumentti nähdään Finnkinon teattereissa keskiviikkona 12.10.

[ILMOITUS]

Oasis lopetti virallisesti vuonna 2009, mutta yhtyeen uran kulminaatiopisteeksi voisi lukea konsertit Knebworthissä 1996. Bändi oli kasvanut vain muutamassa vuodessa maailman suurimmaksi rockbändiksi ja teki historiaa keräämällä kahteen ulkoilmakonserttiin yhteensä 275 000 henkeä.

Oasis: Supersonic -dokumentti alkaa ja loppuu Knebworthin tunnelmiin, mutta kertoo lavalle nousseen manchesterilaisbändin värikkään ja vauhdikkaan tarinan ensivuodet koristelematta. Oasiksen listaykköshitit jäävät elämään ikuisiksi ajoiksi, mutta olisivatko ne syntyneet ilman Gallagherin veljesten sähköistä suhdetta – nokkaan ryystettyjä huumeita, päähän hakattuja krikettimailoja, muiden rokkareiden haukkumista, tuhottuja hotellihuoneita, ja lavalle asti vietyä sekoilua.

Mat Whitecrossin ohjaama dokumentti hyödyntää arkistomateriaalia kekseliäästi, joten puhuvia päitä ei ole luvassa. Sen sijaan ohjelmassa on ennen näkemätöntä kuvamateriaalia ja uusia rehellisiä paljastuksia kovimmillekin Oasis-faneille. Äänessä ovat itseoikeutetusti Noel ja Liam, mutta puheenvuoroja saavat niin muutkin bändin alkuvuosien jäsenet kuin lähipiirinsä.

Oasis: Supersonic esitetään kaikilla Finnkinon paikkakunnilla vain ja ainoastaan keskiviikkona 12.10. klo 19.30. Katso dokumenttielokuvan traileri alta:

[ILMOITUS]