Ilmoitus: Seksikästä r&b:tä, itkuvirsiä ja voimaantumis-anthemeita – Inan poikkeusvuosi paketissa

Ina starttasi uransa keskelle pandemiaa. Omien singlejen vastaanotto on ollut hyvää, mutta keikoille on ikävä. Kotona aika on kulunut viinilasi kädessä itse tehtyjä soittolistoja fiilistellen ja tauluja maalaten.

ILMOITUS Ina myöntää auliisti, että soolouran startti jännitti todella paljon poikkeusolosuhteiden takia. Esikoissingle Ei julkaistiin huhtikuussa keskelle tiukinta lockdownia. Uusi artisti ei päässyt tekemään promootiota suunnitellulla tavalla, mutta eivätpä vakiintuneemmatkaan nimet.

”Näin jälkeenpäin ajateltuna se olikin loppujen lopuksi hyvä juttu, koska tilanteesta huolimatta kaikki meni hyvin. Biisi löysi kuulijansa ja se on saanut posiitivisen vastaanoton”, Ina kertoo.

Ei-singleä on kuunneltu Spotifyssa yli 700 000 kertaa. Ina tekee modernia r&b:tä ja kertoo lauluissaan nuoren naisen kasvutarinaa. Kappaleet ovat otteita hänen omasta elämästään ja havaintoja lähipiiristä.

”Uskon, että musiikkiini voi samastua, jos olet joskus eronnut, masentunut, noussut ylös ja pettynyt uudelleen.”

Inan kertomat tarinat eivät ole kuitenkaan pelkkää rypemistä, vaan voimaannuttavia anthemeita: oma arvo löytyy, eikä muiden mielipiteistä välitetä. Kesäkuussa julkaistussa Ovi kii -kappaleessa riitely päättyy sovintoseksiin. Syyskuussa Ota mut nyt on rakkauslaulu ennen kaikkea häntä itseään kohtaan. Hiljattain julkaistussa Kaiken varalta -biisissä pelätään, että suhde muuttuu itsestäänselvyydeksi – kuinka tärkeää on tunnustaa rakkautta arjessa.

Poikkeusvuoden arki on Inalle itselleen ollut kotoilua, nautiskelua ja luomista. Ensi vuonna ilmestyvän debyyttialbumin työstön lisäksi aika on kulunut kotona tauluja maalatessa, viiniä juoden ja omia soittolistoja kuunnellen.

”Teen soittolistoja fiilispohjalta. Yleisesti ottaen kuuntelen seksikästä r&b:tä”, Ina naurahtaa.

Doja Cat, Jhené Aiko, Kehlani ja Cardi B ovat olleet hänen mukaansa tehosoitossa tänä vuonna. Ina kertoo palaavansa tuttujen ja hyväksi havaittujen nimien pariin, mutta etsii uutta musiikkia aktiivisesti perjantaisin. Ina kertoo, että hän käyttää musiikkia sekä ohjaamaan omaa fiilistä että tukemaan tunnelmaa. Ja kun hän lähtee ulos, napeissa on soitava hyvä biisi.

”Kun haluan tanssia, laitan Burna Boyn soimaan. Ja olen illanistujaisissa juuri se tyyppi, joka menee laittamaan omat suosikit soimaan!”

Seksikkään r&b:n lisäksi melankolia, joka on läsnä myös hänen omassa musiikissaan, puhuttelee. Hän kertoo vierastaneensa aluksi Tiktokia, mutta sitä kautta on löytynyt juuri tähän hermoon osuvia kappaleita, jotka ovat päätyneet soittoon myös Spotifyssa.

”Sellaisia itkuvirsiä, kuten Kinan Get You the Moon ja Natalie Taylorin Surrender.”

Kaiken kaikkiaan vuosi on mennyt Inan mukaan hyvin, vaikka kohtaamiset ja keskustelut ovatkin painottuneet sosiaalisen median alustoille. Tulevalta vuodelta Ina odottaa sitä, mikä vuonna 2020 ei ole ollut mahdollista: fanien kohtaamista ja keikkailua.

Ina on tyytyväinen omien kappaleidensa saamaan vastaanottoon ja kertoo hämmästelleensä Spotify for Artists -työkalun kertomia lukemia tunneista ja minuuteista, joita on käytetty tänä vuonna hänen musiikkinsa parissa.

Entä oletko tehnyt jo itse Spotifyn Vuosi paketissa?

”Kyllä tein heti, kun se oli mahdollista! Vuoden aikana eniten kuuntelemani artisti oli Doja Cat. Se ei yllättänyt.”

Mikäli et vielä ole itse tehnyt Spotifyn Vuosi paketissa, saat selvitettyä suosikkiartistisi, eniten soineet biisit ja kuuntelemasi podcastit tästä klikkaamalla!

Advertisement