Mainos: Anna musiikkimakusi näkyä olohuoneen sisustuksessa

Monesti ilmennämme musiikkimakuamme vaatetuksella, mutta suosikkimusiikin voi ottaa myös sisustusinspiraatioksi. Lue vinkit, miten voit tuoda musiikkimieltymyksiäsi ilmi olohuoneen sisustuksessa!

22.12.2023

Mainos: Hobby Hall

Näin metallimusiikki näkyy olohuoneen sisustuksessa

Metallimusiikin sähkökitaroiden ja rumpujen tietyllä tapaa raaka äänimaailma heijastuu sisustukseen kovina ja karheina pintoina. Raskaamman musiikin ystävä valitsee olohuoneeseensa tummaa puuta, metallia, nahkaa sekä paksuja tai tummia tekstiilejä.

Musta on usein vahvasti läsnä metallimusiikin visuaalisessa estetiikassa. Käytä mustaa pohjavärinä ja yhdistä se metallisiin sävyihin, kuten harmaaseen, hopeaan tai teräksenharmaaseen. Jos haluat, voit käyttää kontrastivärinä yhtä muuta väriä riippuen mieltymyksistäsi ja metallimusiikin alagenrestä.

Voit valita olohuoneeseen huonekaluja, joissa on metalliosia tai rakenteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi sohvapöydän metalliset jalat, metallihyllyt tai kaapinovien metallivetimet. Metallista valmistetut sisustusesineet, kuten seinäkello tai taulukehys, luovat lisää industrial-henkistä tunnelmaa. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyy metallinen, industrial-henkinen seinäkello muun muassa Boltze- tai Enzoclock-merkiltä.

Lisää sisustukseen suosikkibändiesi julisteita, albumikansia tai graafisia printtejä, jotka edustavat metallimusiikin tyyliä. Valitse rohkeita ja tummia valaisimia, kuten teollisuustyyppisiä riippuvalaisimia, jotka luovat dramaattisen valaistuksen ja korostavat metallimusiikkiin sopivaa tunnelmaa. Aidot tai koristeiksi tarkoitetut soittimet toimivat myös sisustuselementteinä.

Jazz-musiikista pitävän olohuone on tyylikäs

Jazzin ystävät arvostavat usein tyylikkyyttä, rentoa tunnelmaa ja vintage-henkistä ilmettä. Olohuoneen pääväriksi sopii jokin rauhallinen neutraali väri, kuten beige, harmaa tai tummansininen. Tehosteväreinä voi käyttää esimerkiksi murrettuja punaisen ja keltaisen sävyjä.

Jazz-henkiseen olohuoneeseen kannattaa valita vintage-tyylisiä huonekaluja, jotka tuovat mukanaan henkeä jazzin kulta-ajalta. Esimerkiksi nahkasohva tai puinen kirjahylly voivat olla hyviä valintoja. Luonnonmateriaalit, kuten puu ja nahka, voivat muutenkin lisätä olohuoneeseen lämpöä ja haluttua tunnelmaa.

Käytä olohuoneen sisustuksessa peilejä ja lasisia pintoja, jotka voivat avartaa tilaa ja heijastaa valoa. Ne voivat myös antaa tunteen ajattomuudesta ja eleganssista. Värjätystä lasista tehdyt vintage-lasiesineet tuovat jazziin sopivaa menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

Valitse mukavia istuimia, joissa on runsaasti tyynyjä: näin luot rennon ympäristön jazzin kuuntelua varten. Käytä kohdevalaistusta tai himmennettäviä valaisimia, jotka luovat pehmeän ja rauhoittavan valaistuksen. Sisustukseen sopivat myös esimerkiksi nuotit, vanhat vinyylilevyt ja jazz-aiheiset valokuvat sekä taideteokset.

Jazz-diggarin olohuoneessa LP-soitin voi olla huoneen keskipiste television sijaan. Panosta laadukkaaseen äänijärjestelmään, joka tuo esiin jazzmusiikin mielenkiintoiset äänimaailmat. Hyvät kaiuttimet tai äänijärjestelmä voivat parantaa kuuntelukokemusta. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata sekä sisustustuotteet, huonekalut että LP-soittimet ja kaiuttimet samalla kertaa.

Miltä näyttää popin kuuntelijan olohuoneessa?

Pop-musiikki on laaja genre, ja siitä inspiraationsa saanut sisustus voikin olla melkein millainen tahansa. Usein pop-musiikkiin liitetään kuitenkin adjektiivit energinen, värikäs ja monipuolinen. Näitä piirteitä voit ilmentää olohuoneen sisustuksessa huolimatta siitä, mistä pop-musiikin tyylilajista tarkemmin ottaen pidät.

Luo olohuoneeseen iloista tunnelmaa käyttämällä runsaasti elinvoimaisia ja kirkkaita värejä. Löydät pop-henkisiä, kirkkaanvärisiä sohvia Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Artie-, Home4You– ja Cosmopolitan Design -merkeiltä. Kalusteissa kiiltävät pinnat ja moderni muotoilu sopivat usein yhteen popmusiikin trendikkyyden kanssa.

Värejä voi käyttää huonekalujen lisäksi rohkeasti myös matoissa, tyynyissä, verhoissa tai muissa sisustustuotteissa. Pop-fanin olohuoneen seiniä voivat koristaa suosikkiartistien fanijulisteet tai pop-art-tyyliset taideteokset. Fanituotteet sopivat myös sisustuselementeiksi.

Käytä olohuoneessa leikkisää valaistusta, kuten kohdistettavia tai siirrettäviä valaisimia. Viihdyttävyyttä voi lisätä discopallolla tai värivaloilla. Satsaa mukavaan sohvaan, jossa musiikkia on miellyttävää kuunnella. Muista kuitenkin jättää tilaa myös tanssimiselle!

Jos kuuntelet tietyn aikakauden musiikkia…

Mikäli suosikkimusiikkisi on selkeästi tietyltä vuosikymmeneltä, lisää olohuoneen sisustukseen elementtejä kyseisen ajanjakson tyylistä. Inspiraatiota voit hakea suosikkibändiesi kuvista ja aikakauden sisustuskatalogeista.

Esimerkiksi The Beatlesista ja muista 1960-luvun rock-bändeistä pitävä voi hankkia olohuoneeseen aikakautta henkivän teak-puisen senkin tai kirjahyllyn. 1970-luvun discomusiikkiin ihastunut voi tuoda sisustukseen muovisia kalusteita ja värikästä retroa. 1980-luvun hard rockista innostuva taas voi yhdistellä sisustuksessa rock- ja kasarivivahteita. Suosikkimusiikkiin liittyvät sisustus- ja fanituotteet ovat myös hyvä lahjaidea miehelle tai naiselle, jolle tietty musiikkigenre on erityisen lähellä sydäntä.

Lisää luettavaa