Mainos: Edessä remontti tai auton hankinta? Kulutusluotto voi auttaa

Kulutusluotto on laina, jota haetaan kulutusta varten. Käyttötarkoituksia on monia, ja lainasumma voidaan käyttää esimerkiksi arjen kulutukseen, matkusteluun tai auton ostamiseen. Kulutusluottoa hakiessa ei erikseen tarvitse selvittää lainan käyttötarkoitusta, vaan sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

23.10.2023

Mainos: Bondora

Yleensä kyseessä on vakuudeton laina, joka ei vaadi erillistä panttia tai takuuta. Lainan hakuprosessi hoidetaan alusta loppuun netissä, joten hae kulutusluottoa suoraan lainanmyöntäjän sivuilta. Myöntävän lainapäätöksen jälkeen lainasumman voi saada nopeasti käyttöön.

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina

Kulutusluotto on yleinen nimitys kaikille niille lainoille, jotka otetaan kulutusta varten. Laina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Vakuudellisen lainan saaminen edellyttää sitä, että lainan pantiksi asetetaan kiinteää omaisuutta. Tämä toimii lainan takeena, ja lainanmyöntäjä voi realisoida sen, mikäli lainan takaisinmaksun kanssa tulee vastaan ongelmia.

Vakuudettoman lainan pantiksi ei puolestaan aseteta mitään vakuuksia, vaan se myönnetään silloin, jos hakijalla on hyvät edellytykset suoriutua sen takaisinmaksusta ongelmitta.

Koska lainalle ei aseteta vakuuksia, on sen hakuprosessi huomattavasti vakuudellista lainaa nopeampi.

Käyttötarkoituksia on monia

Kulutusluottoa voidaan lähteä hakemaan moneen eri tarpeeseen. Joskus lainaa haetaan silloin, kun tarvitaan arjen kulutukseen hieman enemmän joustoa. Näin hankintoja voidaan tehdä heti ja maksaa ne myöhemmin pienemmissä osissa takaisin.

Kulutusluottoa voidaan hakea myös silloin, kun lähdetään hankkimaan autoa tai muuta ajoneuvoa. Kun auton maksaa lainalla rahoituksen sijaa, saa sen siirtää omiin nimiin heti ostamisen jälkeen. Kulutusluoton avulla voi myös suunnata ostamaan käytetyn auton yksityishenkilöltä.

Lainaa voidaan hakea myös matkustelua varten, jos ennen lomaa ei ole ehtinyt kertyä riittävästi säästöjä. Sen avulla voi myös tarttua hyvään äkkilähtötarjoukseen, jolloin se ei ehdi mennä nenän edestä.

Kulutusluotto voi auttaa myös silloin, kun tavoitteena on remontoida tai sisustaa asuntoa. Näin remontin saa käyntiin heti, ja kustannukset voidaan maksaa erissä myöhemmin takaisin.

Lainahakemus täytetään netissä

Lainan hakeminen edellyttää sitä, että hakija on täysi-ikäinen ja ansaitsee palkkatuloja tai muita säännöllisiä tuloja. Raha-asiat tulee olla hoidettu aina hyvin.

Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu netissä, ja vastauksen hakemukseen saa nopeasti. Koska lainalle ei aseteta vakuuksia, tehdään päätös lainan myöntämisestä hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Lainahakemus kannattaa tästä syystä täyttää mahdollisimman huolellisesti, jotta sen käsittely on sujuvaa. Tulotiedot on hyvä tarkistaa palkkakuitista, jolloin hakemus tulee täytettyä niiden osalta varmasti oikein. Joskus viimeisintä palkkakuittia tai muuta tulotositetta voidaan pyytää vielä hakemuksen liitteeksi.

Hakemuksien käsittelyssä hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, joten lainatarjouksen saa lähes heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tarjous on aina jokaiselle yksilöllinen, ja siihen kannattaa tutustua huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainasopimus kertoo olennaiset tiedot

Kulutusluoton takaisinmaksuaika sovitaan yhdessä lainan myöntävän tahon kanssa. Yleensä siihen voi vaikuttaa itse, joten lainan voi maksaa takaisin nopeassa aikataulussa tai hieman hitaammin.

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa muun muassa lainasumma, laina-aika sekä hakijan lainahakemuksessa antamat tiedot. Myös pienempien kulutusluottojen korot ovat nykyään maltilliset, eivätkä ne nouse enää entisaikojen pikavippien tasolle.

Lainasopimuksesta kannattaa tarkistaa takaisinmaksuajan sekä korkojen ja kulujen lisäksi myös muut lainaehdot. Lainaa lyhentäessä voi esimerkiksi olla mahdollisuus hyödyntää ajoittain maksuvapaita kuukausia, jotka voivat tuoda lisäjoustoa arkeen esimerkiksi jouluna tai kesäloman aikaan.

Nämä kaikki tiedot löytyvät lainasopimuksesta, johon kannattaa tutustua ennen sen allekirjoittamista. Tämän jälkeen sopimuksen voi hyväksyä netin kautta omien pankkitunnusten välityksellä.

Luoton saa käyttöön nopeasti

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainasumman voi saada käyttöön hyvin nopeasti. Maksun nopeuteen vaikuttaa muun muassa lainasumman suuruus, ja isompien lainojen siirtymiseen voi varata muutaman pankkipäivän aikaa. Pienempi kulutusluotto voi puolestaan tulla tilille yllättävän nopeasti.

Kulutusluoton voi käyttää haluamallaan tavalla, eikä sitä tarvitse erikseen selvittää lainanmyöntäjälle. Hankintojen tekemisen jälkeen lainasumma lyhennetään sovitussa ajassa takaisin.

Lisää luettavaa