Mainos: Hauskat ulkoilma-aktiviteetit lapsille ja perheille

Lapset rakastavat ulkona leikkimistä ja seikkailuja luonnossa. Ulkoiluaktiviteetit tarjoavat heille mahdollisuuden oppia uusia taitoja, tutustua ympäristöön ja nauttia raikkaasta ilmasta. Ulkoileminen on lapsille hyvästä, sillä he pääsevät liikkumaan ja kuluttamaan energiaansa terveellä ja positiivisella tavalla.

18.03.2024

Mainos: Hobby Hall

Jos suunnittelet esimerkiksi kesän ulkoilma-aktiviteetteja tai retkeilyä perheen kanssa, nappaa talteen tässä artikkelissa esitellyt hyvät aktiviteetit lapsille. Nämä ovat erinomaisia aktiviteetteja tehtäväksi koko perheen voimin ja mukana pysyvät niin pienet kuin vanhemmat lapset.

Nämä ulkoilma-aktiviteetit pitävät lapset kiireisinä

Suunnittelit sitten tavallista kesäpäivän viettoa tai loma-aktiviteetteja, alla esitellyt vinkit auttavat sinua suunnittelemaan koko perheelle sopivat ulkoilma-aktiviteetit. Vaikka matkakohteena olisivat Tallinna hotellit tai muu lomakohde ulkomailla, voit silti suunnitella lapsille ja koko perheelle hyvät lomapäivän riennot lisäämällä mukaan hieman liikuntaa ja ulkoilman haistelua.

Alla olemme jakaneet muutamia hyviä ideoita, joilla valmistaudut aktiiviseen kesälomaan.

Pyöräily

Pyöräily on loistava perheaktiviteetti, joka sopii kaikenikäisille lapsille. Se on hauska tapa nauttia ulkoilmasta ja pysyä aktiivisena. Vaikka lapsesi ei osaisi vielä ajaa itse pyörällä, voit käyttää edessä tai takana olevaa istuinta tai vetää lasta pyöräkärryssä. Myös potkupyörä on hyvä vaihtoehto lapsille, jotka ovat vielä pieniä.

Muista valita lapsellesi sopivan kokoinen potkupyörä, jotta hän voi ajaa itsenäisesti. Käytä apuna Pro Tipsin lasten pyöräkokotaulukkoa oikean koon valitsemiseksi.

Retkeily

Retkeily tarjoaa hienon tilaisuuden viettää laatuaikaa perheen kesken ja tutustua luontoon, jos Helsinki hotelli ei innosta. Voit tehdä retkestä mielenkiintoisemman lapsille opettamalla heille erilaisia ötököitä ja kasveja, joita he saattavat kohdata retken aikana.
Voit myös suunnitella leikkejä, kuten aarrejahteja tai polkupyöräbingoa pitääksesi heidät kiinnostuneina ympäristöstään. Muista myös pakata mukaan retkeilyvarusteet lapsille.

Telttailu

Luonto tarjoaa mahtavan mahdollisuuden viettää aikaa perheen kanssa ilman häiriötekijöitä. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia siitä kuin telttailla lasten kanssa? Vaikka telttailu lasten kanssa voi aluksi tuntua haastavalta, hyvin suunniteltu retki voi johtaa hauskaan viikonloppuun. Muista ottaa mukaan tarvittavat telttailuvälineet ja tarkista retkeilytarjoukset esimerkiksi tarjouslehdet-sivuilta.

Kalastus

Kalastus on hieno aktiviteetti, joka voi innostaa lapsiasi ja tarjota heille unohtumattomia hetkiä. Kalastus ei ole vain tapa viettää aurinkoista iltapäivää, vaan se opettaa myös kärsivällisyyttä ja valmistautumista. Muista opettaa lapsellesi kalastuksen perusteet ja varustaa hänet tarvittavilla välineillä.

Rantapäivä

Jos lapsesi rakastaa vettä, mutta kalastus ei ole heidän juttunsa, rantapäivä voi olla täydellinen vaihtoehto. Rannalla on paljon tekemistä sekä hiekkaleikkien että vesileikkien parissa. Ranta tarjoaa monia aktiviteetteja, jotka kehittävät lapsesi luovuutta ja seikkailunhalua. Muista pakata mukaan kaikki tarvittavat tavarat rantapäivän viettoon.

Ruoanlaitto

Ruoanlaitto voi olla hauskaa ja opettavaista aikaa lapsille. Voit käyttää leirinuotiota tai retkikeitintä valmistaaksesi herkullisia ruokia yhdessä lastesi kanssa. Tutustu erilaisiin resepteihin ja anna lastesi olla luovia omien ruokaideoiden kanssa. Voit myös hyödyntää leirinuotiokokkailua, jotta sinä ja lapsesi voitte valmistaa herkullisia jälkiruokia tai suolaisia grilliruokia.

Pihapelit

Pihapelit ovat perinteinen tapa viettää aikaa ulkona perheen kanssa. Ne voivat olla myös loistava tapa järjestää pientä perheen sisäistä kilpailua. Opettele pelaamaan suosituimpia pihapelejä, kuten koripalloa, sulkapalloa tai frisbeegolfia. Voit myös keksiä omia pihapelejä ja räätälöidä ne perheesi tarpeisiin.

Urheilun opettaminen

Monet meistä muistavat vanhempiemme opettaneen meille, miten heittää pesäpalloa tai potkaista jalkapalloa. Nyt voit välittää tuon viisauden myös omille lapsillesi. Voit opettaa lapsellesi esimerkiksi jalkapallon potkaisemista tai uintia. Esimerkiksi Black Friday voi tarjota alennuksia urheiluvälineistä. Näin varmistat, että heistä tulee monipuolisia urheilijoita.

Taide ja käsityöt

Harvat asiat ovat lapsille yhtä mieluisia kuin taide ja käsityöt, mutta niistä voi jäädä myös paljon sotkua jäljelle. Viedessäsi käsityöt ulos voit nauttia kaikesta hauskasta ilman suurta siivousta. Kokeile esimerkiksi kasvomaalausta tai piirustusta ulkona. Voit maalata kasvoille erilaisia urheiluteemoja, kuten koripallon tai jalkapallon kuvia.

Lisää luettavaa