Mainos: Lainalaskuri auttaa valitsemaan sopivan lainan

Lainalaskuri on hyödyllinen verkkopohjainen työkalu, joka auttaa löytämään omaan tulotasoon sopivan lainan. Laskurin avulla voit vertailla näppärästi eri lainavaihtoehtoja toisiinsa.

12.01.2024

Mainos: Alisa Pankki

Lainan hakeminen on taloudellisesti iso päätös. Siksi on tärkeää olla tietoinen lainan ehdoista ja kustannuksista ennen päätöksen tekemistä. Yleinen lainalaskuri on helppo ja suosittu työkalu lainanhaussa, koska se auttaa ymmärtämään lainan kustannuksia ja suunnittelemaan takaisinmaksua.

Lainalaskuri laskee sekunnissa halutulle lainasummalle kuukausierän suuruuden. Tämän jälkeen on helppo hahmottaa, minkä suuruinen laina kuukausierineen sopii omaan talouteen parhaiten. Huomaathan, että lainalaskurin laskelma on aina arvio. Hakijan lopulliset lainaehdot, sisältäen maksuerän, riippuvat aina pankista ja pankin omasta luottopolitiikasta.

Näin lainalaskuri toimii

Lainalaskuriin syötetään tavallisesti lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Joissain laskureissa on mahdollista myös syöttää korkoprosentti ja lainan mahdolliset lisäkulut, kuten avauspalkkio tai tilinhoitomaksu. Kun olet syöttänyt nämä tiedot lainalaskuriin, laskuri laskee sinulle kuukausittaisen maksuerän ja luoton kokonaiskustannukset. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon haluttu laina tulisi maksamaan koko laina-ajalta.

Täältä löydät lainalaskurin

Lainalaskureita löytyy useiden pankkien verkkosivuilta. Esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin suosittu lainalaskuri löytyy pankin kotisivuilta. Käy pankin verkkosivuilla ja tutustu, miten lainalaskuri toimii.

Lisää luettavaa