Mainos: Mitä uusi koiranpentusi tarvitsee?

Ennen kuin tuot pennun kotiin, on tärkeää valmistella koti pennulle sopivaksi.

30.01.2024

Mainos: Hobby Hall

Koiranpennut ovat luonnostaan uteliaita ja niillä on taipumus tutkia kaikkea: myös asioita, joihin niiden ei pitäisi koskea. Siksi onkin tärkeää valmistautua pennun tuloon tekemällä kodista turvallinen ja hankkimalla pennulle kaikki tarvittavat tarvikkeet.

Investoi pennuille sopivaan leikkikehään tai koiraportteihin, jotka mahdollistavat tiettyjen alueiden rajaamisen. Näin voit pitää silmällä pentua ja varmistaa, että se on turvassa eikä aiheuta harmia, kuten pureskele johtoja tai kenkiä.

Ennen pennun kotiin tuontia kannattaa myös käydä läpi koko koti ja tunnistaa ja poistaa mahdolliset turvallisuusriskit.

Tarvittavat tarvikkeet uudelle pennulle

Kun olet varmistanut kodin turvallisuuden, on aika hankkia tarvittavat tarvikkeet, jotka tekevät pennun elämästä onnellista, turvallista ja mukavaa. Tässä muutamia välttämättömiä tarvikkeita, joita tarvitset ennen kuin tuot uuden pennun kotiin.

Koirahäkki

Kun saat pennun, se ei todennäköisesti ole vielä tottunut sisäsiistiksi. Koirahäkin käyttöönotto on loistava tapa auttaa koiraa oppimaan vessa-aikataulu sekä tarjota sille turvallinen ja mukava paikka uudessa kodissa. Valitse häkki, johon pentusi mahtuu myös aikuisena.

Koiranpeti

Sinä nukut mukavassa sängyssä ja uusi pentusi ansaitsee myös saman. Ennen kuin tuot uuden pennun kotiin, hanki sille dog’s bed eli koiranpeti. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokauppa tarjoaa monenlaisia erilaisia koiranpetejä.

Koiran pedin pitäisi olla tarpeeksi suuri ja mielellään sellainen, jonka voi pestäpesukoneessa

Ruoka- ja vesikupit sekä koiranruoka

Pentusi tarvitsee ruokaa ja vettä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, joten varmista, että sinulla on ruoka- ja vesikupit valmiina ennen pentusi saapumista. Tarjouslehdet voivat sisältää tarjouksia koirien ruoka- ja vesikupeista.

Laadukas koiranruoka on olennainen osa terveen ja onnellisen lemmikin kasvatusta. Koska pennuilla on erilaiset ravitsemukselliset tarpeet kuin täysikasvuisilla koirilla, varmista, että ostat pennulle tarkoitettua ruokaa.

Herkut ovat myös tarpeellisiapennun koulutuksessa, ja jos haluat kouluttaa pennun menestyksekkäästi, sinun kannattaaostaa varastoon herkkuja.

Harja, shampoo ja kosteuspyyhkeet

Jos koirallasi on paljon karvaa, harjaus on osa päivittäistä hoitorutiinia takkujen välttämiseksi.

Kun peset pennun, tarvitset koirashampoota. Älä käytä ihmisten shampoota, koska se sisältää ainesosia, jotka voivat olla haitallisia koirille.

Kosteuspyyhkeet ovat hyvä tapa pitää uudenpentusi tassut puhtaana lenkkien jälkeen ja suojatamyös ovimatto lialta.

Jos lähdet matkalle ja otat koiran mukaan hotelliin, kosteuspyyhkeiden avulla varmistat, ettei koirasi tuo hotellien matoille likaa kaduilta lenkkien jälkeen. Esimerkiksi jotkut Pärnu hotellit voivat antaa luvan tuoda koiranpennun mukana, joten ota kosteuspyyhkeet mukaan ja puhdista pennun tassut.

Millaisia leluja uudelle koiranpennulle kannattaa hankkia?

Pennut ovat leikkisiä, ja haluat varmistaa, että pennulla on saatavilla monia erilaisia leluja. Huomaat nopeasti, mitkä lelut ovat oman pentusi suosikkeja. Tärkeintä on varmistaa, että lelut ovat turvallisia, eivätkä sisällä mitään, minkä pentu voisi vahingossa nielaista.

Pulmalelut

Pennut ovat uteliaita, ja nämä lelut ovat loistava tapa herättää niiden mielenkiinto, kehittää erilaisia taitoja ja haastaa ne ratkaisemaan ongelmia. Black Friday 2024 -tarjoukset voivat joskus sisältää myös pulmaleluja.

Purulelut

Pennut pureskelevat kaikkea, joten puruelut ovat tärkeitä. Ne antavat pennulle mahdollisuuden purkaa luontaista pureskeluvaistoaan ilman, että ne vahingoittavat huonekaluja, kenkiä, mattoa tai kotia.

Sydänääni-lelut

Nämä lämpimät pehmolelut oikealla sydänäänellä varustettuna eivät sovi jokaiselle pennulle, mutta jotkut lemmikinomistajat sanovat niillä olevan hyötyjä. Ne voivat olla erinomaisia rauhoittavia työkaluja ahdistuneelle pennulle.

Lisää luettavaa