Kolumni: Pyydän, Lemmy, älä tee tätä itsellesi

Motörheadin Lemmy on legenda, sitä tuskin on kieltäminen. Mies on elämänsä aikana juonut, nussinut ja vetänyt huumeita luultavasti enemmän kuin kukaan toinen rock’n’rollin mytologinen hahmo. Keith Richards pääsee lähelle.

Kahden päihteiden väärinkäyttäjän vertailu ja nosto jalustalle on kovin suomalaista. Molempien pitäisi olla jo haudassa. Urbaanilegenda jo vuosien takaa kertoo, miten lääkäri sanoi Lemmylle, ettei tämä voi lopettaa juomistaan kokonaan, sillä muuten hänen kroppansa antaa periksi.

Suomessa kansa on aina taputtanut vieressä Lemmyn elämäntavalle. Meille viina on pyhä asia, ja uskomaton perseily kännipäissään hassu juttu. Heh heh, on se vaan niin vitun kova jätkä.

Tällä hetkellä Lemmyn ja Motörheadin ura vetelee viimeisiään. Eilen yhtye joutui jälleen lopettamaan keikkansa kesken, tällä kertaa Teksasissa. ”En vain pysty tähän”, Lemmy tokaisi kolmen kappaleen jälkeen ja asteli lavalta.

Rock tarvitsee myyttisiä persoonia. Lemmy haluaa selvästi lähteä saappaat jalassa. Tehdä GG Allinit, joka uhkaili tappavansa itsensä lavalla kaikkien katseiden alla. Sillä sitähän Lemmy on koko elämänsä tehnyt. Hidasta itsemurhaa.

Tällaista syöksykierrettä tuskin kukaan olisi halunnut silti nähdä.

Vaikka me kaikki osasimme arvata, että sellainen sieltä on Lemmyn elämäntavoilla tulossa ennemmin tai myöhemmin.

Jarkko Fräntilä