Mitkä ovat suomalaisten mielestä maailman eroottisimmat biisit? Rumban ja MARSin seksikysely kertoo

Kyselyn tuloksia avattiin tänään MARS-tapahtumassa Seinäjoella. Kyselyn koko tulos tuodaan luettavaksenne huomenna.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Jesse Huusari

Rumba ja MARS kysyivät, te vastasitte. Yhteisvoimin järjestetty suuri seksikysely ihmisten musiikkiliitännäisistä pariutumistottumuksista keräsi runsaasti vastauksia (kiitos niistä!), ja kyselyn tuloksia raotettiin tänään Seinäjoen MARS-musiikkitapahtumassa. Muun kansan tietoon kyselyn tulokset tulevat huomenna puoliltapäivin.

Kohotetaan kuitenkin tunnelmaa kertomalla jo tänään, mitä kappaleita kyselyyn vastanneet pitivät kaikkein kutittavimpina. Vastausten hajonta on valtava, eikä selkeitä suuremman ryhmän suosikkeja erottunut kuin muutama.

Ykkös- ja kakkossija selvisivät kuitenkin suht selkeästi. Kärkeen nousivat Kings of Leonin Sex on Fire ja Nine Inch Nailsin Closer, jotka ovat sikäli hauska parivaljakko, että tyyliltään ne ovat kuin yö ja päivä: Sex on Fire on haikealla tavalla riemukas rockbiisi, Closerissa puhistaan tasaisesti pumppaavan rytmin päälle suorasukaisesti ”I want to fuck you like an animal”.

Listaa silmämääräisesti selaamalla näyttää muutenkin siltä, että suomalaiset ovat suoran toiminnan ystäviä. Nick Caven syntiset saarnat, liskokuningas Jim Morrisonin runolliset viettelyt tai vaikka Sielun Veljien primitiivisellä tavalla kaunis Rakkaudesta saivat vain hajamainintoja, mutta esimerkiksi Rammstein olisi yltänyt alla olevalle listalle, jos yhtyeen tuotantoa olisi Spotifysta löytynyt. Saksalaisten tuotannosta useampia mainintoja saivat Pussy ja Ich Will.

Pieneksi yllätykseksi voi kenties nostaa Serge Gainsbourgin rakastettunsa Jane Birkinin kanssa vuonna 1969 duetoiman Je t’aime… moi non plusin suosion. Kappale nousi yllättävänkin vaivattomasti kolmanneksi. Sekin hämmästyttää, että niin moni muisti Right Said Fredin I’m Too Sexy -hömppähupailun vuodelta 1991.

Se ei sen sijaan liene Suomessa suuri uutinen, että Pelle Miljoona & 1980 -kokoonpanon levyttämä Tahdon rakastella sinua on edelleen vakiokamaa tällaisilla listoilla. Eikä maailmassa liene kirjoitettu montaa seksikkäitä biisejä käsittelevää artikkelia, jossa ei mainittaisi Marvin Gayen Sexual Healingia tai Princeä.

Listan loppupään valinnat ovat sikäli kompromisseja, että Lana Del Rey, Type O Negative, Rihanna, Barry White ja Bruno Mars saivat lukuisia ääniä, mutta eri biiseille.

Palataan huomenna asiaan! Alta playlist soimaan: