Arviossa kesän puhutuin albumi: Onko Pepe Willbergin uutuus kaiken hehkutuksen arvoinen?

On se, kirjoittaa kriitikko. ”Pepe & Saimaa on Willbergin myöhäisuran mestariteos”, Joonas Kuisma toteaa arviossaan.

Teksti: Joonas Kuisma

Pepe Willberg: Pepe & Saimaa
Suomen musiikki
5stars

Iso jytky.

Pepe_SaimaaHuippusuosittu Mestarit-kiertue oli lopulta voitto vain Hectorille, joka onnistui säilyttämään vireytensä legendan viitta hartioillaan. Kirka poistui keskuudestamme, ja Pave Maijasen sekä Pepe Willbergin urille konsertit olivat kuolemansuudelma. Willbergiä myllytettiin lehdistössä, kun yhdelle soolokeikalle myytiin vain neljä lippua. Visailuohjelmassa laulaja väitti uudenvuoden aaton sijoittuvan toukokuulle ja loi Youtube-hitin. Tätä oli Pepe-fanin raskasta seurata.

Onneksi Willberg palaa nyt väkevästi loistavan Saimaa-orkesterin kanssa. Artisti ottaa pitkän tauon jälkeen paikkansa sinä relevanttina taiteilijana ja ajattomana tulkitsijana, joka hän on aina ollut.

Pepe & Saimaa on Willbergin myöhäisuran mestariteos. ”Tehiksen MattiMikkolan sävellykset ammentavat syvältä laulajan 1960–70-lukujen taiteellisesta kulta-ajasta: majesteettisista orkesterisovituksista, runsaasta musikaalimaisuudesta ja pakahduttavasta melodisuudesta. Aivan sama mulle mä oon onnellinen -kappaleessa kuulee valmiin kesähitin.

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/14.