Jaakko Laitinen & Väärä raha on hurja bändi nyt lavan ulkopuolellakin

28.01.2014

”Jaakko Laitinen & Väärä raha on mielenkiintoinen kombinaatio suomalaisiskelmän lyriikkaa ja entisen itäblokin alueiden rytmejä. Ja piru vie, tämä kollaboraatio toimii!” Askeli Hiltunen intoilee arviossaan.

Teksti: Akseli Hiltunen

Jaakko Laitinen & Väärä raha: Lapland–Balkan
Playground
4-puoli

Hiomatta paras.

lapland-balkanVuonna 2009 perustettu Jaakko Laitinen & Väärä raha -yhtye on edennyt urallaan jo kolmanteen pitkäsoittoonsa asti. Yhtye on mielenkiintoinen kombinaatio suomalaisiskelmän lyriikkaa ja entisen itäblokin alueiden rytmejä. Ja piru vie, tämä kollaboraatio toimii!

Livenä yhtye on aina ollut terässä ja saanut allekirjoittaneenkin muutamaan otteeseen positiivisen energiansa valtaan joraamaan hullun lailla ventovieraiden kanssa. Kahdella edeltävällä levyllä tosin meininki on ollut huomattavasti keikkasointia valjumpaa. Jos pohjoisen poikien fiktiivinen kansanmusiikki on valloittanut kuulijoittensa sydämet tanssilavoilla, niin kolmas pitkäsoitto onnistuu vihdoin sinetöimään saman myös levyllä.

Moni yhtye kuluttaa koko uransa hiomalla timanttiaan tuloksetta, mutta Jaakko Laitinen & Väärä raha onnistui sillä täydellisesti jo kolmannella albumillaan. On mielenkiintoista nähdä, mihin yhtye tästä suuntaa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 1/14.

Lisää luettavaa