LCD Soundsystem: This Is Happening – Pop-veteraanin huonoin levy

29.04.2010

”Lupaat, James Murphy, että ’This Is Happening’, mutta mitään ei tapahdukaan”, syyttää Matti Markkola arviossaan.

Kuva: Ruvan Wijesooriya

LCD Soundsystem: This Is Happening
DFA

Minä pidän sinusta James Murphy. Pidän siitä, että olet pophistorian tunteva, huonosti kuvissa poseeraava 40-vuotias ylipainoinen mies, etkä mikään toissaviikolla Canin ja Talking Headsin kuuntelun aloittanut ja tänään bändin perustanut kalpea märkäkorva.

Olet yksi meistä liian paljon vapaa-aikaa musiikin kuunteluun käyttäneistä musanörteistä – sillä erotuksella, että osaat muuttaa käsittämättömän popviitevarastosi erinomaiseksi musiikiksi.

Nyt on vain niin, James, että This Is Happening on huonoin levysi.

Vaikea olla ajattelematta, että sama ajatus on livahtanut sinunkin mieleesi. Sen verran vahvasti You Wanted a Hit –kappaleen sanat meille faneillesi kohdistat.

Ymmärrän, James, mitä dempatun soft rock –kitaran lyödessä rytmiä haluat kertoa. Kasvavan suosion, rankkuuden ja aitouden ristiaallokossa on varmasti ollut ikävä luoda musiikkia. Mutta jos halusit irtioton, miksi et revitellyt enemmän?

Miksi julkaisit taas Drunk Girlsin kaltaisen singlen, joka on huono ränttätänttäpastissi aiemmista Daft Punk is Playing at My House- ja North American Scum -ränttätäntistäsi?

Mitä uutta on Pow Pow:ssa? Se on takuuvarmaa eeppistä DFA-poljentoa, jota sinä osaat tehdä parhaiten, mutta jota saattoi kuulla jo varhaisissa singleissäsi kahdeksan vuotta sitten.

Miksi ainoa hetki levylläsi, joka saa ajattelemaan, että ”nyt mennään”, tulee kun albumiasi on kulunut kolme minuuttia ja kahdeksan sekuntia? Lupaat, että ”This Is Happening”, mutta mitään ei tapahdukaan.

Jonkun olisi pitänyt olla studiossa sanomassa sinulle, James, että Berliinin-kauden davidbowiemaisesti soiva All I Want ja jo studiovideolla esittelemäsi pianopimputteluvetoinen Somebody’s Calling Me ovat yhden tempun poneja, jotka olisi pitänyt abortoida jo kehitysasteella.

Jos haluaisit oikeasti yllättää, James, tekisit kappaleen, joka menisi suoraan asiaan ja pysyisi siinä kolme minuuttia. Tiedän, että pystyisit siihen, jos haluaisit.

James, This Is Happening ansaitsisi vain kaksi tähteä, mutta saat kolme, koska niin pidän sinusta.

Teksti: Matti Markkola, kuva: Ruvan Wijesooriya

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/10

Lisää luettavaa