MSTRKRFT – The Looks

Indie-elektron lupaus meinasi unohtaa indien.

Death from Above 1979:n hajottua Jesse F. Keeler pääsi keskittymään täysillä tähän elektroprojektiinsa, joka aiemmin on tullut tunnetuksi lähinnä näppäristä remikseistään. Keelerin lisäksi yhtyeessä vaikuttaa tuottaja Al-P.

Remikseissään Master Craft (kuten nimi saatteen mukaan tulee lausua) yhdisteli vastustamattomalla tavalla indiepoppia ja heviriffejä viileisiin vanhan liiton elektrosoundeihin. Valitettavasti porukan omalla levyllä tuo kitaraelementti on työnnetty hieman liian kauas. Valitettavasti siksi, että kalpeassa perus-pop-elektrossa MSTRKRFT ei kykene kilpailemaan genren kovisten kanssa. Jokaiselle pelkistetyksi tanssibiisiksi jäävälle raidalle olisi toivonut lisää piristysruisketta ja sitä ennakkoluulotonta asennetta, jota yhtye paikoin säteilee.

Vaikka indie-elementtejä onkin hiljennetty, Keelerin melodian- ja kappalerakenteen taju pelastaa The Looksin jäämästä viileiden espressokuppiloiden taustamusiikkilevyksi. Kuunneltavaa löytyy, muttei tarpeeksi, varsinkin kun levy sisältää vain kahdeksan kappaletta ja bonuksen.