Raptori: Sekoelma – Raptori on taas palannut sotkemaan ajopuuteorian

Mervi Vuorela arvostaa ”1990-luvun seksikkäintä rap-ryhmää”, mutta toteaa samaan hengenvetoon Sekoelman tuntuvan vain levyltä, jota ”ostetaan festarimatkalla kahdella eurolla huoltamon cd-laarista mäyräkoira päässä ja Elvis-lasit silmillä.”

Teksti: Mervi Vuorela, kuva: Raptori

Raptori: Sekoelma
Sony

1990-luvun seksikkäin rap-ryhmä Raptori nauttii uskomatonta suosiota urpojen keskuudessa. Siis niiden, joiden mielestä Oi Beibin joraaminen kännissä on läppä, joka ei milloinkaan vanhene.

Koska kyseinen kohderyhmä ei yleensä pidä musiikista, heitä on myöskään turha hemmotella kunnollisella kokoelmalevyllä.

On toki selvää, että Sekoelma on yksinomaan nostalgiamielessä julkaistu kokoelma. Siitä huolimatta tekijät olisivat voineet panostaa levyn laatuun, ulkoasuun ja kansiteksteihin (joita siis ei ole).

Nyt Sekoelma tuntuu vain levyltä, jota ostetaan festarimatkalla kahdella eurolla huoltamon cd-laarista mäyräkoira päässä ja Elvis-lasit silmillä.

Tämä tosin lienee ollut tekijöiden tarkoituskin.

Sekoelma käynnistyy JS16:n ennenjulkaisemattomalla Oi Beibi -remixillä, jota kuunnellessa ei voi kuin ihmetellä, että Salovaaraa pidettiin vielä kymmenen vuotta sitten Suomen vientitoivona. Seuraavaksi käydään läpi ne muut hitit, mukaan luettuna Oi Beibin loistava alkuperäisversio, Debi Gibson ja ”herkkä” balladi Sukellus pumpuliin.

Vaikka suurin osa biiseistä toistaa samaa kaavaa, Jufo III:n, Izmon ja tuottaja Mitron alatyylistä Kummeli-huumoria ja ”soundimaailmaa” ei voi kuin arvostaa. Thumbs up, LOL!

Mukana on myös kaksi uutta biisiä, mutta tuskinpa ne ketään kiinnostavat.

Arvio on julkaistu Rumbassa 8/10