Robin: Boom Kah – Takapajuinen mutta sympaattinen levy artistilta, joka osaa takoa, kun rauta on kuumaa

Mervi Vuorela arvioi lokakuun Rumbaan Robinin Boom Kah -albumin ja havaitsi tuotoksen ihan asialliseksi.

Teksti: Mervi Vuorela, kuva: Anton Sucksdorff

Robin: Boom Kah
Universal
2-puoli

Ei dubstepiä, huh!

boomkahVuoden 2012 googlatuin ja Eniron haetuin suomalainen henkilö Robin tietää, että rautaa ja teinityttöjä on taottava silloin kun ne ovat kuumia. Viime vuonna Koodi-debyytillään maltaita myynyt turkulainen julkaisee kolmannen (!) albuminsa vain 21 kuukautta läpimurtosingle Frontside Ollien jälkeen.

Enemmistö uuden levyn kappaleista on tehty biisintekoleireillä, joissa Robinia avustivat muun muassa Risto Asikainen, Jimi Constantine, DJPP, Henri “MGI” Lanz ja Isac Elliotin tuottaja Joonas Angeria. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Jakomielitautisesta joukkiosta huolimatta Boom Kah muodostaa kompaktin äänitapetin, jonka päälle Robin laulaa nettitsättäämisestä (Tilttaamaan), koulukiusaamisesta (Anonyymit ja nimimerkit) ja ihastumisista (Erilaiset). Vaikka levyllä on aiempaa enemmän modernia soundia, se on silti herttaisen välinpitämätön elektronisen musiikin kuumimpia trendejä kohtaan. Juuri tämä takapajuisuus ja Robinin innostus sitä kohtaan tekee albumista sympaattisen, oli biiseistä mitä mieltä tahansa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 10/13.