Rotten Sound – Cycles

11.01.2008

Mätä soundi puhtaampana kuin koskaan.

Harva bändi soittaa tyylipuhdasta grindcorea koko uransa ajan. Miettikää vaikka Napalm Deathia tai Nasumia. Vuosien saatossa esimerkiksi ”nappiksen” grind-paahto on muovautunut sävykkääksi hybridiksi blastbeatia, death metalia ja melodisia suvantokohtia. 2000-luvulla myös Nasum muutti tyyliään entistä teknisempään, harmonisempaan ja kirkassoundisempaan suuntaan.

Ei siis ole mikään ihme, että Suomen kovimpiin grind-bändeihin kuuluva Rotten Sound jatkaa viimevuotisen Consume to Contaminate -ep:nsä viitoittamalla tiellä. Yhtyeen viides albumi Cycles ei tyydy tavoittelemaan pelkkää pikajuoksun maailmanennätystä, vaan seikkailee avoimesti myös hardcoren ja crust-punkin laidunmailla.

Levyn soundimaailma on puhtaampi kuin millään aikaisemmalla Rotten Sound -tuotoksella. Etenkin kitaroiden osalta meno tuo mieleen ruotsalaisen death metalin à la Dismember.

Vaikka kokonaisuus on tiukka, tyly ja kaikin puolin eheä, Cycles kompastuu lievään tasapaksuuteen. Trust-biisin jousista ja parista muusta sovitusjiposta huolimatta biiseissä ei ole tarpeeksi variaatiota. Haitannee levyllä, livenä ei lainkaan.

Lisää luettavaa