Ylander Katri – Kaikki nämä sanat

Ostetaan identiteetti!

Suomesta löytyy jo yksi kiltti, vaaleahiuksinen ja Radio Novan taajuuksille sopiva naislaulaja. Tarvitseeko tämä maa vielä toisenkin Anna Erikssonin? Sony BMG:n mielestä näyttää tarvitsevan.

Idolsin toiselta tuotantokaudelta tuttu Katri Ylander vastaa tähän kysyntään. Toivottoman tylsällä ja persoonattomalla äänellä siunattu laulaja on päässyt tekemään yhteistyötä maamme nimekkäimpien biisintekijöiden ja tuottajien kanssa. Kaikki nämä sanat -albumin sävellyksiä ovat kynäilleet muun muassa The Crashin Teemu Brunila, Egotripin Knipi ja Lemonatorin Lasse Kurki.

Lupaavista lähtökohdista huolimatta albumi kuulostaa kovin valjulta ja yhdentekevältä. Vaikka biiseissä on paljon samaa melankolisuutta ja eksistentiaaliahdistusta kuin Jonna Tervomaalla, Katri Ylander ei ole lähelläkään Tervomaan syvää ja puhuttelevaa tulkintaa.

Siinä missä Tervomaa on vahvalla identiteetillä varustettu persoona, Ylander on vain neutraali ja naruista vedeltävä rivikansalainen. Tämä persoonattomuus koituu myös Kaikki nämä sanat -albumin kohtaloksi.