Ceebrolistics ja Srkkpjt saattavat lopettaa – islam ei sovi räppärille?

Suomirap-pioneerien lopettamisaikeista kertoi ensimmäisenä Bassoradio.

Kuva: Fullsteam

Liki myyttistä mainetta nauttivien suomihiphop-bändien Ceebrolisticsin ja Srkkpjt:n (Serkkupojat) tulevaisuus on vaakalaudalla. Yhtyeissä vaikuttava tuottaja RoopeK (Roope Kinnunen) kertoi Srkkpjt:n telakalle jäämisestä eilen sunnuntaina 11.12. vieraillessaan Bassoradion Ghettotyylit-ohjemassa. Syynä on yhtyeiden räppärin Pijallin (Janne Hyttinen alias HZÄ ja Michael Black Electro) päätös lopettaa musiikin tekeminen kokonaan muslimiksi kääntymisen myötä.

Serkusten RoopeK:n ja Pijallin muodostama Srkkpjt on saanut valmiiksi kymmenen kappaletta tulevalle albumilleen, mutta on todennäköistä, ettei levyä julkaista ikinä. Kaksikko julkaisi vuonna 2002 Serkkupojat-nimellä albumin Tulitus, tilitys, tiputus sekä vuonna 2004 ep:n Tummut.

Michael Black Electron soololevy Stripped Anatomy Of ilmestyi vuonna 2009. Tänä vuonna mies teki albumin Randy Barracudan ja Mesakin kanssa muodostamansa BMMB-kokoonpanon kanssa ja herätti pienoista kohua musiikkivideolla, jolla esiintyi Saana Parviainen.

1990-luvun alkupuolella perustettua Ceebrolisticsia pidetään yhtenä kotimaisen hiphopin pioneereista. Pijallin, RoopeK:n sekä MattiP:n (Matti Pentikäinen) muodostama kolmikko julkaisi debyyttikasettisinglensa vuonna 1995 maineikkaalla Murmurecordings-levymerkillään, mutta ei ole sen jälkeen saanut aikaiseksi kuin kolme ep:tä. Ceebrolistics onkin jäänyt viime vuosina jäsentensä muiden projektiensa jalkoihin – tekeehän myös MattiP aktiivista uraa dubstepin ja housen parissa Teeth-nimellä sekä Arch Of Neo -kaksikossa.