Cheek: Sokka irti – Junttidisko on saanut uuden kuninkaan

24.06.2012

”Cheek päätti hankkia uutta fanipohjaa ja teki albumin, jossa parissa kolmessa nopeasti ohimenevässä kohdassa flirttaillaan ujosti dubstepin kanssa. Epäilemättä nuoret nyt räjäyttävät saldorajansa tilaamalla kesän soittoäänet tältä levyltä”, tuumaa Jami Järvinen arviossaan.

Teksti: Jami Järvinen, kuva: Warner Live

Cheek: Sokka irti
Warner

Junttidiskon uusi kuningas

Cheek päätti hankkia uutta fanipohjaa ja teki albumin, jossa parissa kolmessa nopeasti ohimenevässä kohdassa flirttaillaan ujosti dubstepin kanssa. Epäilemättä nuoret nyt räjäyttävät saldorajansa tilaamalla kesän soittoäänet tältä levyltä.

Bassonvanutusta tai ei, yksi asia on selvä: Sokka irti on alusta loppuun puuduttavaa junttidiskoa. Cheek on uusi Frederik – vain kuolettavasti tylsempi.

Oikeistoräppärin kappaleissa ajellaan Maseratilla ja Bentleyllä pakoon toinen toistaan kiimaisempia ”mameja”, kuten oikeaoppinen rap-termi kuuluu. Muka-aggressiivista machoilua lapioidaan kaksin käsin.

Välillä käyvät Sami Saari, Jonne Aaron ja bilerapin lapsinero Mikael ”MG” Gabriel, jollottamassa kertosäkeet. Koomisinta antia tarjoilee duetto Yasmine Yamajakon kanssa. ”Anna mun olla syypää sun hymyyn”, toivoo tyttöparka.

Tasapaksusti tuotettu katkeamaton jumputus etenee vääjäämättömästi kuin juna preerialla. Muutamin kohdin biiseissä on kuultavissa aitoa 1980-luvun Mattia ja Teppoa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/12. Kuuntele levy Spotifyssa.

Lisää luettavaa