Foo Fightersin Wasting Light palasi Rumban Albumilistan kärkeen

28.04.2011

Wasting Lightista tuli vasta toinen toisenkin ykkösviikon netonnut albumi tänä vuonna.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Sony Music.

Foo Fightersilla menee lujaa. Listamenestyksen ja Rumban kansijutun lisäksi heidän kaksi keikkaansa Milton Keynesissä myytiin loppuun minuuteissa. Helsingin Kalasataman konserttiin 26.6. myydään 25 000 lippua ja niitä on vielä saatavilla. Grohlin joukkion mukana matkaa Biffy Clyro.

The Capital Beatin On the Midnight Wire debytoi pari viikkoa sitten kakkosena ja palasi nyt samalle sijalle. Levy käyttäytyy samoin Suomen virallisella albumilistalla: 17, ulos ja nyt takaisin 17:nneksi. Tietääkö joku miksi?

Maamme kenties kovimman tai ainakin kuuluisimman beatboxaajan Felix Zengerin esikoisalbumi Won’t Say a Thing debytoi hienosti kolmantena.

Yli 40 vuotta eivät tunnu Uriah Heepin kintereissä: Into the Wild pamahti suoraan viidenneksi. Bändi nettosi maassamme kolme peräkkäistä ykkösalbumia heti 70-luvun alussa, mutta unohdettiin 90-luvulla, jolloin julkaistuista studiolevyistä yksikään ei yltänyt Suomen viralliselle listalle.

Sijoilta 6 ja 7 löytyy uutta suomalaista räppiä ja vastaavasti portailta 9 ja 10 kreikkalaista ja ruotsalaista kuolometallia perässään Ukkosmaineen kokoelma. Välissä kahdeksantena viihtyy 37. listaviikkoaan viettävä Seili.

Michael Monroen ja Within Temptationin albumit ovat entisiä ykkösiä, jälkimmäinen sai nyt vasta toisen viikkonsa Top 20:ssä. Dropkick Murphysin Going Out in Style punnersi tällä viikolla ylemmäs kuin ilmestyttyään.

Anna Järvisen Anna själv tredje tipahti ulos, mutta tilalle tuli ilmeisesti kampanjoitu Jag fick feeling. Gorillazin The Fall on odotetumpi uutuus, mutta melko matalalla profiililla julkaistu albumi jäi 13:nneksi.

Rumban Albumilista 20.–26.4.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (3.) FOO FIGHTERS: Wasting Light
2. (re) THE CAPITAL BEAT: On the Midnight Wire
3. (-) FELIX ZENGER: Won’t Say a Thing
4. (1.) JARKKO MARTIKAINEN: Usko
5. (-) URIAH HEEP: Into the Wild
6. (-) VITUN KOVA ÄÄNI: Aikatauluis
7. (-) MAC BUENO & DJ TATC: Nälkämaan AG
8. (10.) JENNI VARTIAINEN: Seili
9. (-) SEPTICFLESH: The Great Mass
10. (-) SCAR SYMMETRY: The Unseen Empire
11. (-) UKKOSMAINE: JNS Beat – Levyttämättömiä lauluja 2004-2010
12. (re) MICHAEL MONROE: Sensory Overdrive
13. (-) GORILLAZ: The Fall
14. (19.) RADIOHEAD: The King of Limbs
15. (re) WITHIN TEMPTATION: The Unforgiving
16. (-) ANNA JÄRVINEN: Jag fick feeling
17. (re) DROPKICK MURPHYS: Going Out in Style
18. (2.) AMARANTHE: Amaranthe
19. (re) ADELE: 21
20. (re) JENNI VARTIAINEN: Ihmisten edessä

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa