”En todellakaan luokittele itseäni räppäriksi” – kuvia Voguessa, lavalla JVG:n kanssa, jättisuosiota jo debyyttisinglellä

Haastattelussa PME:n uusi kiinnitys Cledos.

25.08.2017

Uutisoimme Cledosin Töis-musiikkivideosta Rumbassa heti tuoreeltaan kesäkuussa. Tuolloin jutussa luki seuraavasti: ”Cledos on jälleen yksi nimi, joka kannattaa kirjata muistiin.”

Tämä ei ollut liioittelua, sillä Cledosin rattaat ovat lähteneet pyörimään Töis-videon jälkeen kovalla vauhdilla. Vasta 18-vuotias räppäri on nyt kiinnitetty PME:lle. JVG:n perustama levymerkki ei ole yllätys, onhan räppäri vieraillut ainakin kahdella kaksikon isolla kesäkeikalla.

Cledosin ensimmäinen PME:n kautta julkaistu single on Fractious Frankin tuottama Safe ja siitä kuvattu musiikkivideo näkee niin ikään päivänvalon nyt. Kuka on Cledos, miten ura lähti näin nopeaan nousuun, mistä Töis Crew’ssä on kyse ja miten Vogue liittyy asiaan – lue uuden videon alta!

Mitä ja kuka on Cledos?
”Cledos on Cledos. En todellakaan luokittele itseäni räppäriksi tai edes musiikkiartistiksi. Ilmaisen itseäni useissa eri muodoissa: musiikin, ulkonäön ja pukeutumisen ja esimerkiksi videoiden kautta. Teen monia eri asioita ja en edes tiedä vielä mihin ryhdyn vaikka ensi vuonna. Ehkä minä ja Töis squad tehdään huonekaluja yhteistyössä Ikean kanssa. Who knows.”

Olet vasta 18-vuotias ja sinut kiinnitettiin PME:lle. Milloin ja miten rap-urasi varsinaisesti alkoi?
”En ole ikinä aiemmin räpännyt enkä tee sitä vieläkään niin tosissaan. Äänitettiin Töis-biisi puoliksi läpällä kellarissa huonolaatuisilla varusteilla ja pistettiin se musiikkivideon kanssa nettiin. En todellakaan kelannut, että biisi saisi näin paljon huomiota. Heti biisin tultua sain paljon yhteydenottoja eri ihmisiltä ja PME-tyypit olivat yhdet heistä.”

Ensimmäinen kappaleesi Töis oli valtaisa menestys. Video keräsi jo ensimmäisinä päivinä tuhansia katseluita. Tällä hetkellä Töis-videota on katsottu yli 300 000 kertaa Youtubesta ja biisiä kuunneltu yli 350 000 kertaa Spotifysta. Kuinka suurena yllätyksenä huomio tuli?
”Lowkey tiesin, että video saa huomiota, mutta en odottanut noin suurta huomiota. Ennen kuin tiputin ensimmäisen biisin monet ihmiset jo seurasivat minua (somessa) ja pitivät ehkä mielenkiintoisena ihmisenä, vaikka kukaan ei edes tiennyt mitä teen. Minua on ehkä seurattu esimerkiksi pukeutumiseni ja tyylini takia.”

Mikä sinulle on tärkeintä omassa musiikissasi?
”Tärkeintä minulle on tuoda esille omaa tyyliä ja tehdä omaa juttua. Siksi en ikinä anna muiden ihmisten päättää asioista, jotka liittyvät taiteeseeni ja teoksiini. Musiikkivideot ovat minun mielestä tosi tärkeitä ja siksi olen aina itsekin ohjaamassa niitä. Töis-musavideon ohjasimme Aaron Siraisen kanssa, joka on siis yksi Töis Squadin jäsenistä.”

Töis-video itsessään on kerännyt kehuja ja ilmeisesti panostatkin videoihin paljon. Millainen on mielestäsi hyvä musiikkivideo?
”Panostan itse tosi paljon visuaaliseen osuuteen. Tykkään erilaisuudesta ja siitä että unohdetaan vanhat kliseet. Hyvä musiikkivideo on mielenkiintoinen, eikä samanlainen kun kaikki muutkin musavideot.”

Olet julkaisemassa ensimmäistä singleä arvostetun levy-yhtiön kautta. Uskallatko avata, että mitä voi odottaa jatkossa?
”Tulossa on paljon uutta. Ei pelkästään musiikin muodossa. Musiikin lisäksi aion tehdä muitakin asioita. Mutta myös paljon uutta musaa ja yhteistöitä isojen nimien kanssa on tulossa.”

Miltä on tuntunut esiintyä JVG:n keikalla jättimäisen yleisön edessä jo pariinkin otteeseen?
”Aivan mielettömältä. Kiitokset vielä kerran siitä Jarelle ja Villelle.”

Töis Crew liittyy vahvasti toimintaasi. Mistä siinä on kyse ja ketä kaikkia siihen kuuluu?
”Töis Crew/Töis Squad on kaveriporukka johon kuuluu lisäkseni muun muassa Aaron, joka vastaa vaatteista ja muusta luovasta ulospanosta, Chime, joka vastaa nettisivusta, videoista ja muista virallisista asioista Essu12 ja Theofuego tekevät musiikkia ja DJ-hommia ja Nooa, Jooah ja Iide, jotka skeittaavat ja tekevät muita luovia asioita. Kaikki meidän projektit ja meidän asiat teemme aina samalla porukalla, eikä käytetä kauheasti ulkopuolisia.”

Sinusta on myös ollut ainakin kaksi kuvaa muotilehti Voguen sivuilla. Miten olet päätynyt sinne?
”En ole koskaan tehnyt mallintöitä, mutta minua pyydettiin Aito Studiosin malliksi Helsingin Fashion Weekille. Siellä oli kuvaajia Voguesta, jotka sitten huomasivat minut.”

Cledoksen elämään voit tutustua lisää täällä.


Lisää luettavaa