Helsingin On the Rocksin uusi ohjelmapäällikkö kertoo, mihin suuntaan hän aikoo klubia viedä

Ari-Pekka Darth

Luca Gargano korvaa Krista Ruususen Helsingin On the Rocks -ravintolan ohjelmapäällikkönä. Kysyimme uudelta johtajalta, mitä hänellä on suunnitelmissa ravintolan livetarjonnan varalle.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Ari-Pekka Darth (Luca Gargano)

On the Rocks on tuntunut viimeisten vuosien aikana hieman oudolta linnulta Helsingin klubielämässä. Esimerkiksi paikan ulkomaanvieraat ovat kalskahtaneet välillä erikoisilta. Millaista linjaa ravintolassa on oikeastaan pidetty?

”On the Rocksissa on ollut viiden viime vuoden aikana neljä eri ohjelmapäällikköä, joista jokainen on tarkistanut linjaa oman näkemyksensä mukaisesti. Rocks on kuitenkin koko ajan ollut Helsingin mittakaavassa keskisuuri rockbändien livepaikka, jossa on huomioitu monenlaisia rockin alalajeja. Nyt lopettava ohjelmapäällikkö Krista on pitänyt tärkeänä antaa tilaisuuksia mahdollisille tulevaisuuden isoille nimille sekä muun muassa järjestänyt keikkoja alaikäisille.”

”On the Rocks on myös koko ajan ollut erittäin muusikkoystävällinen ravintola jameineen ja open stage -iltoineen. Lisäksi keskiviikon stand up on jo vakiinnuttanut paikkansa ohjelmatarjonnassa.”

Millaista linjaa aiot itse alkaa noudattaa? Mihin musiikkityyleihin ravintola vastaisuudessa painottaa?

”Aion jatkaa esiintymismahdollisuuksien antamista uusille, breikkauksen kynnyksellä oleville yhtyeille sekä ylläpitää ja kehittää paikkaa Stadin muusikoiden ja livemusadiggareiden olohuoneena. Mahdollisuuksien mukaan Rocksissa keikkailee toki isompiakin nimiä. Paikan nimessä on sana rock, ja se on ainoa tyyliohjenuorani: kaikki rockin alalajit ovat tervetulleita keikalle Rocksiin. Eikä sitä tiedä, vaikka jokin ohjelma tulisi hiukan rockin kentän ulkopuoleltakin! Olen itse musadiggarina erittäin avarakatseinen, enkä halua genreyttää Rocksia liikaa. Aion myös perustaa joitakin uusia vakiklubeja.”

Helsingin klubikenttä on jokseenkin täyteläinen, kun The Circus nappaa isoimmat ulkomaanvieraat, Tavastialla on vankka kannatuksensa ja sitten on Loosen kaltaisia pienempiä paikkoja. On the Rocks sijoittuu kooltaan näiden väliin. Onko Rocksin koko haasteellinen vai mahdollisuuksia tarjoava?

”On the Rocksin liveklubille mahtuu reilut 350 ihmistä, eli rahallisesti meidän on vaikea kilpailla isoista nimistä. Muuten en halua ajatella, että keskustan livepaikat kilpailisivat hurjasti keskenään. Potentiaalisia keikkakävijöitä on paljon enemmän kuin mitä näissä paikoissa käy. Suurimmat kilpailjat ovat siis kotisohva, lähiöbaari ja muut mahdolliset iltahuvitukset. Tärkeintä on saada muistutettua ihmisiä siitä, että musa on parasta keikalla.”

Minkä artistin tai yhtyeen haluaisit itse saada pikimmiten Rocksiin keikalle? Entä mikä on paras ravintolassa näkemäsi keikka?

”Heh, no jos tuon Faith No Moren saisin, niin voisin hymyillä leveästi. Olen nähnyt Rocksissa reilusti toistasataa keikkaa, eli parhaan valitseminen on mahdotonta, mutta sanotaan nyt vaikka YUP vuonna 2008, koska muistan yhä keikalta monta biisiä.”