Just se somali, joka aikoo uudistaa suomirapin – haastattelussa Kingfish

13.05.2016

Kingfish on 24-vuotias Hämeenlinnassa syntynyt, mutta vuonna 1995 Helsinkiin muuttanut rap-artisti. Viime vuonna julkaistu trap-henkinen Tonni nousi etenkin pääkaupunkiseudulla suosioon. Töiden paiskimisesta kertova kappale ei kuitenkaan tule määrittelemään hänen tyyliään.

Kingfishillä on asiaan oma, hyvin simppeli reseptinsä: ”Pitää tehdä tasokasta ja erilaista, olla oma itsensä. Haluan mennä fiiliksen mukaan.” Lisää julkaisuja on artistin mukaan vielä tämän vuoden puolella tulossa.

Puhuimme miehen kanssa myös kiinnityksestä Tasoi Recordsille, siitä mitä hän haluaa kertoa somalinuorisolle, sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Tonni selvästikin edesauttoi uraasi ja siitä tehtiin myös remix, jossa ovat mukana VilleGalle ja Mikael Gabriel. Miten tilanne kehittyi?

”MG otti yhteyttä. Sanoi, että jätkän hommissa on tasoa, että pakko päästä kyytiin näihin hommiin.”

Myöhemmin Mikael Gabriel kiinnitti sinut Tasoi-levy-yhtiölleen. Mitä on luvassa?

”Kaikkea Tasokasta. En lähde avaa mitään enempää, kaikki tulee puun takaa.”

Millaista on tehdä yhteistyötä Gabrielin tapaisen suuren yleisön suosikin kanssa?

”Helppoa. MG on ihminen niinkuin kaikki muutkin. Hän on onnistunut kovan työn jälkeen elämään siten, että voi tehdä mitä vittua haluaa tehdä. Ja se on bulia.”

Suomessa ei ole kovin montaa tämänkaltaista räppiä julkaisevaa artistia. Onko sinulla silti Suomessa esikuvia vai otatko vaikutteita jostain muualta?

”Minun esikuva on mun elämä. Nämä jenkit, sun muut kopiointipaskat voi lentää roskiin. Meillä on omia visioita ja me tuodaan ne ulos tasokkaina.”

Uusin videosi on kappaleesta JustSeSomali. Olet kertonut haluavasi rikkoa somaleihin liittyviä stereotypioita. Mitä haluaisit sanoa aiheeseen liittyen?

”Me ollaan ensimmäinen sukupolvi Suomessa syntyneitä. Meillä on samat mahdollisuudet kuin muilla suomalaisilla. Se meinaa sitä, että meillä pitäisi olla myös musiikkitähtiä ja eduskunnassa vallanpitäjiä. Mä haluan, että muutkin saman sukupolven nuoret tajuavat asian. Ihan sama mistä maasta ovat kotoisin. Itse olen somali ja somaleita on eniten Suomessa Viron, Venäjä ja Ruotsin jälkeen. Eli pitäisi olla jo syvissä vesissä.”

Olet väläytellyt sosiaalisessa mediassa termiä “Suomirap 2.0.” mistä on kyse?

”Se on se muutoksen aika kun sukupolvi herää ja tuo omaa elämää ja vaikutteita peliin. ’Pelinkäyntii.'”

Mitä suunnitelmia sinulla on kesälle 2016? Onko esimerkiksi Koko kesä -possebiisin lisäksi tulossa vielä lisää soolomateriaalia?

”Se jää nähtäväksi. Voi olla, että katoan kesällä. Mutta Coco kesä on korvilla kaikilla. Koko kesä, joka kesä.”

Kingfishin mainitsema Koko kesä julkaistaan 19. toukokuuta.

Päivitetty: Koko Kesä julkaisupäivä

Lisää luettavaa