Mirel Wagner Sub Pop -diilistään: ”Aluksi ahdisti todella paljon, että iso levy-yhtiö tunkee mukaan sössimään”

Juuri Sub Pop -sopimuksensa julkistanut Mirel Wagner kertoo, kuinka yhteistyöhön päädyttiin.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Aki Roukala / Kioski Records

Toissapäivänä kuultiin odottamattomia ilouutisia, kun suomalaisen Mirel Wagnerin tiedotettiin päässeen osaksi suuren ja mahtavan Sub Pop -yhtiön artistirosteria. 1980-luvun lopussa perustettu levy-yhtiö on julkaissut muun muassa Nirvanan, Soundgardenin, Mudhoneyn, Fleet Foxesin ja Saint Etiennen levyjä.

Kysyimme lisätietoja aiheesta Mirelin suomalaiselta levy-yhtiömieheltä Aki Roukalalta, joka välitti kysymyksemme eteenpäin artistille itselleen. Wagner kertoo sähköpostitse, että aloite sopimukseen tuli Sub Popilta.

”Sieltä otettiin yhteyttä Roukalaan, ja ne yhdessä punoivat tuon sopimuksen”, Mirel kirjoittaa.

Mirel kertoo hieman yllättäen suhtautuneensa tarjoukseen aluksi epäilevästi.

”Aluksi mua ahdisti todella paljon se, että nyt tollanen ’iso amerikkalainen levy-yhtiö’ tunkee mukaan sössimään. Että onko mulla enää minkäänlaista päätäntävaltaa mihinkään. Olen kuitenkin tottunut siihen, että mielipiteilläni ja visiollani on merkitystä. On tosi hienoa, että murehdin turhaan ja saan jatkaa omaa juttuani ilman mitään ulkopuolista painostusta”, artisti kirjoittaa.

Mirel kertoo, että hänen uutta levyään viimeistellään paraikaa ja se julkaistaan loppukesästä. Keväällä hän tekee joitain keikkoja Suomessa ja maailmalla.

”Kirjoitan myös koko ajan uutta materiaalia. Lisäksi suunnitelmissa on lyhytelokuva, joka liittyy tulevan levyn kappaleisiin.”