”Moni tekee musiikkia täysin vääristä lähtökohdista” – ensiesityksessä Vinttikoiran tuore musiikkivideo

Suuren urheilujuhlan tuntua.

07.04.2017

Vinttikoira julkaisi hiljattain Turpa kiinni & suu auki -ep:n. Nyt Rumban ensinäytössä on kyseiseltä julkaisulta löytyvän Nuori ja nälkäne -kappaleen musiikkivideo. Vinttikoira vastasi Rumballe myös muutamiin kysymyksiin: mistä videobiisissä on kyse, mitä hän aikoo tuoda suomiräppiin ja mitä temppuja Vinttikoira osaa? Tsekkaa uusi video haastattelun alta. Ep:tä pääset kuuntelemaan täältä.

Nuori ja nälkäne -biisillä kritisoit nykyajan rap-kliseitä. Mikä räpissä on mielestäsi vialla?

”Mielestäni on joskus tarpeellista ravistella tiettyjä käsitteitä. Moni tekee musiikkia täysin vääristä lähtökohdista. Tuntuu ottavan itsensä ja muut liian tosissaan ja on tarve niin sanotusti todistella. Räppilarppaus on myös aika kuvaava käsite. Niin kuin biisillä sanon: ”Mulle kaikki kuteet ja haippi, sitten mut tuntee kaikki”. Menestys ja haippi halutaan yhdessä yössä. Sanottava jää pakostakin ohueksi, kun keskittyy pelkästään ulkomusiikillisiin asioihin sisällön sijaan. Olen vielä sen verran vanhanaikainen, että haluan kuulla mitä sanottavaa mc:llä on.”

Mitä uutta aiot tuoda suomiräppiin?

”Aion tuoda oman eksoottisen mausteeni tähän keitokseen, jota räppiskeneksi kutsutaan. Tykkään piilotella lyriikkaan viestejä ja moninaisia merkityksiä. Se myös lisää biisien jälleenkuunteluarvoa, kun monen kuuntelun jälkeen oivaltaa taas jotain uutta. Oivallus, se on se sana. Sitä minä yritän tuoda.”

Räpin saralla on nähty monta koiraa, millä tempuilla Vinttikoira erottuu edukseen?

”Osaan antaa tassua ja leikkiä kuollutta! Vakavasti ottaen haluan erottua monipuolisena artistina, jonka biiseistä pystyy jatkossakin erottamaan sen persoonallisen pilkkeen. Haluan tehdä asioita ja musiikkia, jotka inspiroivat minua, en sitä mikä milloinkin mahtaa olla in. En väitä, että minun meininki olisi paras, mutta ainakin se on minun oma.”

Mistä saitte idean tähän musiikkivideoon ja miten kuvaukset etenivät?

”Joskus bussin ikkunasta näin kyltin ’Vinttikoirakeskus’ ja saman tien lähti ajatus juoksemaan. Koutsin rooliin sain valkokankaalla ja tv:ssä näytelleen OttoOBGGustavssonin, joka veti roolin täydellä sydämellä. Videolla haluan viitata siihen duunin tekemiseen ja ettei aina tarvitse olla niin ’cool’ ja ’menestyjä’ onnistuakseen jossain. Tykkään tehdä erilaisia videoita, kun niin moni suomirap-video on nykyään toistensa kopio. Tämä on myös tietynlainen kumarrus Kummeleiden Sporttivartin suuntaan. Sitä tuli skidinä tuijotettua ehkä ihan mielenterveyden rajoillakin.”

Videon tunnelmaan viitaten: paljonko menee cooperissa?

”En osaa kyllä sanoa. Tätä ennen juoksin viimeksi Auki joka päivä -musavideon kuvauksissa. Pitäisi kuvata useammin videoita, niin varmaan se maaginen 3000 metrin raja menisi rikki.”

Julkaisit hiljattain Turpa kiinni & suu auki -ep:n. Millaiset fiilikset siitä jäi?

”Todella hyvät! Yleisö ja musantekijät ovat ottaneet Vinttikoiran lämpimästi vastaan. Levynteko oli omanlainen opintomatka, jossa tuli tutuksi niin prosessi, kuin eri tekijät. Mielettömästi sai tehdä ja hoitaa asioita. Siinä kehittyi jonkunlainen käsitys, mitä homma vaatii. Levy on ollut ulkona niin vähän aikaa, että mitään konkreettista ei pysty vielä sanomaan sen vaikutuksista esimerkiksi ilmastonmuutokseen tai nälänhätään. Aika näyttää.”

Ensimmäisiä virallisia julkaisuja sinulta saatiin viime vuonna. Nyt tuli mainittu ep. Miltä näyttää Vinttikoiran vuosi 2017?

”Tämän kevään ja kesän pyhitän kokonaan musiikille. Tehdään paljon eri tyylilajeja edustavaa ja yhdistelevää musaa. Minulla on hyvin projekteja pankissa, joille minulla on suunnitelma. Voi olla, että tuutte kuulemaan niistä vielä pikemmin kun arvaattekaan. Siitä lisää sitten ensi kerralla.”

Lisää luettavaa