Turha kyttäillä ja venkoilla, nyt ei kerrota mitään – haastattelussa uuden singlen julkaissut Uniikki

Uniikilta kaksi uutta biisiä.

10.10.2017

Uniikki julkaisi tänään uuden kappaleensa Ei kerrota ja sen b-puolena Sano r. Rumban haastattelussa Uniikki väläyttää molempien kappaleiden saloja. Uniikilla on uuden singlensä kanssa suuret odotukset, koska ”nyt on luvassa uudenlaista tyyliä”. Vastapainoksi kierretään ärrä orren ympäri, kun Sano r vetää homman aivan lekkeriksi.

Lue alta Uniikin haastattelu ja kuuntele myös uudet biisit.

Räppäät uudella Ei kerrota -kappaleella yksityisyyden puolesta. Mikä innoitti sinut tekemään tämän kappaleen?

”Idea kappaleeseen syntyi itselläni ajatuksesta, että lähtökohtaisesti parisuhde tulisi ennen kaikkea olla kahden osapuolen keskinäinen asia. Varmasti lähes jokaiselle meistä on tuttua, että monet syynäävät muiden keskinäisiä suhteita ja puhuvat niistä selän takana, vaikka asia ei varsinaisesti heille kuulu. Halusin kuitenkin käsitellä asiaa hieman kieli poskella, koska todellisuus on se, että näin varmasti myös aina tulee olemaan, joten sen kanssa on vain elettävä.”

Mistä kappaleen tarinassa on varsinaisesti kyse?

”Ideana biisissä on, että jokainen suhde on ikään kuin oma intiimi maailmansa, jonka todellisuuden voi ymmärtää vain kyseisessä suhteessa olevat ihmiset, ei muut. Lisäksi ajattelin, että biisissä ollaan tietyssä hetkessä, jossa flirttaillen voidaan ehdottaa, että mitä jos ei väitettäisi muista, eikä heidän sanomisistaan, vaan tehdään tänään juuri niin kuin itse halutaan.”

Mainitset tässä kappaleessa ohimennen Jodel-sovelluksen, josta aiemmin myös JVG:n VilleGalle räppäsi Se ei mee niin -kappaleessa. Tässä viitataan todennäköisesti siihen, että Jodelissa voi kirjoitella juoruja julkisuuden henkilöistä anonyymisti. Jodel on ollut kyseisestä aiheesta otsikoissa muutoinkin viime aikoina. Mennäänkö mielestäsi tässä jo liian pitkälle?

”Mielestäni kyllä mennään. Itse olen valinnut julkisuuden ja jotenkin vielä ymmärrän, että meistä juoruillaan. Valitettavasti itseni ja monen kollegan kohdalla on käynyt niin, että myös meidän ympärillä olevat ystävät ja perheenjäsenet, jotka eivät ole halunneet julkisuutta, on vedetty näihin kiusauspuheisiin mukaan.”

”He eivät mielestäni todellakaan ole sitä ansainneet ja joutuvat nyt kärsimään siitä meidän ammattimme vuoksi. Mielestäni Jodelissa muita haukkuvat ovat pahempia kuin esimerkiksi koulukiusaajat, koska kaikki tapahtuu anonyymisti. Ikävä nähdä, että Suomessa voidaan niin huonosti, että sitä omaa pahaa oloa puretaan surutta tuntemattomiin henkilöihin. Oli nämä sitten julkkiksia tai ei.”

Teit biisiä uuden tiimin voimin ja kerroit saaneesi vaikutteita The Weekndin musiikista. Millaista oli tehdä kappaletta hieman uudenlaisella otteella?

”Oli erittäin hauskaa tehdä musiikkia uuden tiimin voimia. Atso (Soivio) ja Iivari (Suosalo) ovat molemmat superlahjakkaita ja saatiin meidän yhteinen visio toteutettua todella freesisti. Mielestäni kukaan meidän genressä ei tee tällaista saundia tällä hetkellä, joten innolla odotan, millaisen vastaanoton kappale saa.”

Tämän kappaleen b-puolena kuullaan Sano r. Kappaleella annat ärrän paukkua ja kannustat rikkomaan omat rajat. Kappaleen teema on todennäköisesti sinua seuranneille tuttu jo Kapasiteettiyksikön ajoilta asti. Mikä sai sinut tarttumaan kyseiseen aiheeseen juuri nyt?

”Biisi on muhinut pitkään takaraivossani ja siitä on aiemmin syntynyt jo pari versiota. Niihin en kuitenkaan ole ollut tarpeeksi tyytyväinen. Nyt tehtiin biisi uusiksi muun muassa Nelli Matulaa ja Profeettoja tuottaneen Kiron kassa ja vihdoin saatiin homma nätisti maaliin.”

”Tällä biisillä haluan tuoda esiin sitä linjaa mitä olen aiemminkin puhunut, että erilaisuus on rikkaus ja asioita voi toteuttaa juurikin omana itsenään. Tosin tällä kertaa keskityin enemmän verbaaliseen akrobatiaan ja ainaki omasta mielestä hauskoihin punchlineihin. Toivotaan, että myös näillä saataisiin tuotua hyvää fiilistä yleisölle.”

Ei kerrota on nyt kolmas singlesi tälle vuodelle. Miten on kuluva vuosi mennyt ja löytyykö vielä ässää hihasta?

”Itseltäni on tulossa ensi kuussa featti Ruman uuteen biisiin, mutta uskon että tämä tuplasinkku on tämän vuoden viimeinen oma julkaisu. Olen kuitenkin käynyt nyt tekemässä paljon musiikkia eri säveltäjien kanssa, joten ensi vuonna on tulossa paljon materiaalia, myös selllaista joka tulee lyömään jengin ällikällä. Ja tämä oli lupaus!”

Lisää luettavaa