HIM:n ja levy-yhtiön tiet erosivat – nouseeko alamäkeen luisunut yhtye vielä?

Ville Valon johtaman rakkausmetallibändin tulevaisuus on nyt auki.

Kuva: Warner

HIM:n ja Sire Recordsin tiet eroavat. Yhtye kiittelee kotisivuillaan vuolaasti Siren perustajaa Seymor Steinia bändin eteen tehdystä työstä, ja Stein puolestaan ylistää Valon ”harvinaislaatuista lahjakkuutta” ja toivottaa yhtyeelle kaikkea hyvää.

HIM:n kannalta tilanne näyttää nyt apealta. Dark Light -levyn (2005) menestys (kultalevy Yhdysvalloista ja huikeat 37 viikkoa Billboard-listalla) on vaihtunut Venus Doomin (2007) ja Screamworks: Love in Theory and Practicen (2010) myötä tasaiseksi alamäeksi.

Venus Doom nousi ilmestyessään komeasti Yhdysvaltain Billboard-listan 12. sijalle, mutta putosi top 200:n ulkopuolelle jo neljän viikon jälkeen. Screamworks puolestaan nousi ilmestymisviikollaan Billboardin sijalle 25 ja katosi sekin listalta neljän viikon kuluttua. Briteissä suhdanne on ollut samanlainen: Dark Light nousi saarivaltion listalla sijalle 18, Venus Doomilla vastaava luku oli 31 ja Screamworksilla 55.

Monen muun yhtyeen kohdalla tällaiset sijoitukset olisivat iloisemman uutisoinnin arvoisia, mutta HIM odotti varmasti Sire-yhteistyön vievän bändiä Dark Lightin jälkeen ennemmin ylös- kuin alaspäin. Nyt momentum näyttäisi olevan tiessään, eikä vaikutusvaltainen Warner Musicin alaisuudessa toimiva Sire ilmeisesti uskonut enää nousumahdollisuuksiin.

YleX:n haastattelussa yhtyeen manageri Seppo Vesterinen kuittasi tapahtuman johtuneen ”levy-yhtiössä tapahtuneista miehistönvaihdoksista” ja korosti eron tapahtuneen yhteisymmärryksessä molempien tahojen kesken. Tulevista suunnitelmista Yhdysvaltain-markkinoita silmälläpitäen Vesterinen toteaa, että ”tulevaisuuden suunnitteleminen Amerikassa on hankalaa viisumikäytännön takia.” Hän tähdentää, ettei bändi ole lopettamassa.

Emme tavoittaneet yhtyettä kommenttia varten.