Ilmoitus: Uuden soittimen rahoittaminen

ILMOITUS Uuden soittimen hankinta voi olla iso rahallinen investointi. Esimerkiksi uusi piano voi maksaa tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja. Koska uudet soittimet ovat usein kalliita tarvitaan niiden hankkimiseen usein lainaa. Onneksi markkinoilta löytyy useita erilaisia tapoja rahoittaa rakas musiikkiharrastus. Rahoitusta voi hakea suoraan musiikkiliikkeestä tai vaikka verkossa toimivilta lainantarjoajilta. Ainakin F-musiikilta ja Soitin Laineelta löytyy joustavia rahoitusratkaisuja esimerkiksi kalliin pianon tai viulun hankintaan. Käymme artikkelissa läpi eri rahoitusratkaisuja, joiden avulla uuden kalliin soittimen hankinta onnistuu.

F-Musiikin F-Rahoitus
F-Rahoituksen avulla uuden soittimen hankinta onnistuu helposti. Rahoituspäätöksen voi hakea toivomalleen summalle ja takaisinmaksuajalle kätevästi ennen yhteydenottoa myyjään. Lainahakemuksen voi täyttää F-Musiikin verkkosivuilla ja hyväksytyn luottopäätöksen voi allekirjoittaa omilla verkkopankkitunnuksilla.

F-Rahoitus tiivistettynä:

 • Ei vakuuksia eikä takaajia
 • Kiinteä korko ja kuukausierä
 • Lainaa 500 € – 40 000 €
 • Laina-aika 18 kk – 84 kk
 • Käsittelykulu 1 €/kk
 • Lainan voi halutessaan maksaa takaisin aikaisemmin
 • Hyväksytty lainapäätös ei vielä sido mihinkään

F-Rahoitus verkkokaupassa:
Kun sopiva piano tai muu soitin on löytynyt F-Musiikin verkkokaupasta, lisätään se ostoskoriin ja siirrytään kassalle maksamaan tuote. Tämän jälkeen tulee valita toimitustapa, jonka jälkeen valitaan maksutavaksi Santander Rahoitus. Maksutavan valinnan jälkeen klikataan ”Vahvista tilaus ja siirry maksamaan”. Klikkaamisen jälkeen sinut ohjataan palveluntarjoajan eli tässä tapauksessa Santanderin verkkosivulle, joka avautuu uuteen välilehteen. Palveluun tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnusten avulla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen rahoitushakemus täytetään normaalisti.

Santanderin maksimiluottosumma on 7500 € automaattisella luottopäätöksellä ja tätä korkeampaa lainasummaa voi hakea F-Musiikin verkkosivuilta.

F-Rahoitus myymälöissä
Myymälässä tehtävään ostokseen voi hakea luottopäätöksen ennakkoon. Luottopäätöstä hakiessa kannattaa valita tarpeeksi suuri summa, jotta laina kattaa koko tuotteen hinnan.  Lopullinen tuotteen hinta on myyjän kaupanteon yhteydessä vahvistama kauppasumma. F-Rahoitus sivulla luoton hakeminen onnistuu valitsemalla luoton määrä, jonka jälkeen asiakas ohjataan palveluntarjoajan eli Santanderin verkkosivuille. Kuten jo aiemmin mainittiin, niin palveluun tunnistautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen lainahakemus täytetään normaaliin tapaan.
F-Musiikin myymälässä voi vaihtoehtoisesti hakea myös Aktiiviraha-osamaksua. Aktiiviraha-osamaksua voi hakea ainoastaan F-Musiikin myymälöistä.

Esimerkkilaskelma
F-Musiikin esimerkkilaskelmassa haettiin 5000 € kertaluottoa 60 kk sopimusajalla. Kuukausieriksi muodostuu tällöin 112,10 €. Korko oli 11,95 % ja päälle tulee vielä käsittelykulu, joka on 1 €/kk. Lainakustannukset olivat 1756,93 € ja lainan kokonaiskustannuksiksi ovat 6756,93 €. Todellinen vuosikorko oli 13,38 %. Rahoitus edellyttää hyväksytyn luottopäätöksen Santander Consumer Finance Oy:ltä.

Soitin Laineen Jousto lasku ja osamaksu
Soitin Laineen tarjoama joustolasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla uuden pianon rahoitus onnistuu nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat hoitaneet omat raha-asiat moitteettomasti, eli luottotiedot tulee olla kunnossa.

Jouston avulla asiakas saa 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään vielä 2,90 € laskutuslisä. Laskun saapuessa voidaan päättää, maksetaanko koko ostos kerralla vai osissa. Asiakkaan on mahdollista maksaa ostos jopa 36 erässä. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 €/kk ja luoton korko on 19,90 %. Ostoksia voi tehdä joustolla, mikäli henkilöllä ei ole muita avoimia kulutusluottoja.

Soitin Laineen tarjoamalla joustolla voi maksaa 30–3000 € kertaostoksia, eli kalliin pianon tai viulun hankkimisen voi jousto osamaksun avulla unohtaa. Jouston rahoitusta voi kuitenkin hakea 5000 € asti. Ostoksen tekemisen yhteydessä tehdään vahva sähköinen tunnistautuminen.

Jokaisen ostoksen yhteydessä asiakkaasta tehdään reaaliaikainen ja automatisoitu luottopäätös. Lasku toimitetaan asiakkaan antamaan sähköpostiin. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy

Soitin Laineen Jousto osamaksu tiivistettynä:

 • Laina-aika 3 kk – 36 kk
 • Lainasumma 30 € – 3000 €
 • Jousto osamaksun kustannukset 3,90 €/kk ja 19,90 %:n luottokorko
 • Laskutuslisä 2,90 €
 • Lainan voi halutessaan maksaa takaisin aikaisemmin

Yksityishenkilöt voivat hakea myymälässä rahoitusta Resurs Bankin kautta. Resurs Bankin lainahakemus on selkeä ja nopeasti täytettävissä.

Esimerkki luoton kustannuksista ja kuukausieristä
Soitin Laineen esimerkkilaskelmassa lainaa haetaan 1134 €. 24 kuukauden maksuajalla vuosikoroksi tulee 7,95 % ja lainan kuukausierät ovat noin 55 €. Käsittelymaksu on 4 €/kk ja tilimaksu on 35 €. Todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 19,70 %. Lainan kokonaiskustannukset ovat 1365,48 €.

Muut rahoitustavat
Yksi vaihtoehto uuden soittimen hankintaan on myös perinteinen kulutusluotto. Lainaa saa nykyisin varsin kilpailukykyisellä korolla. Esimerkiksi Top5Credits tarjoaa ilmaisen lainojen vertailupalvelun, jonka avulla sopivan lainan löytäminen on todella helppoa. Palvelu etsii 5 sopivinta laina- ja luottovaihtoehtoa yli 50 pankin, luotonantajan ja lainanvälittäjän joukosta. Lainojen vertailu todellakin kannattaa, koska vertailun avulla voi säästää suuriakin summia lainan kokonaiskustannuksissa.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on maksaa uusi soitin kerralla. Tämä usein kuitenkin vaatii suuren pääoman, sillä uudet soittimet voivat olla todella kalliita. Mikäli rahaa kuitenkin löytyy tarpeeksi, on kertamaksu usein halvin mahdollinen vaihtoehto.