Eurocrackin Huume singahti suoraan Rumban listan ykköseksi

Helsingin festivaalit värittivät sopivasti heinäkuun ensimmäistä albumilistaa.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Fullsteam.

Julma-Henrin ja RPK:n muodostaman Eurocrackin esikoista on odotettu rap-piireissä hartaasti ja nyt se singahti ilmestyttyään Rumban listan ykköseksi. Kaksikko on duona päässyt listalle jo aiemminkin – muun muassa kolmanneksi Eurocrack-nimisellä levyllä viime vuonna. Olisi kiva tietää, kirjoitetaanko Eurocrack virallisesti yhteen vai erikseen vai yhteen isolla c:llä. Kaikkia kolmea kirjoitusasua näkee netissä riittämiin. Laitan sen tässä nyt yhteen.

Thirty Seconds to Marsin uuden Love, Lust, Faith and Dreams -albumin menestys jäi aluksi kehnonlaiseksi, mutta nyt se tupsahti Rock the Beach -keikan ansiosta peräti kakkoseksi. Ruotsalaisen Amon Amarthin uuden levyn debyytti kolmossijalla oli odotetumpi, sillä edeltäjä Surtur Rising (2011) kävi neljäntenä.

Kärkikolmikon ulkopuolella top tenissä ei tapahtunut mitään kummoista. Sijalla 11 debytoi Editorsin paluulevy The Weight of Your Love. Paluulevy ainakin siinä mielessä, että In This Light and on This Evening -albumista ehti kulua neljä vuotta.

Wintersunin Time 1 palasi 13:nneksi. Sen korkein sijoitus on kakkonen, samoin kuin perään tupsahtaneella Kreatorin Phantom Antichristilla. Molemmat bändit esiintyivät Tuska-festivaaleilla, kuten myös Amaranthe (16). Wintersunin esikoinen vuodelta 2004 on tulokas sijalla 20.

Intiaanikesä-nimisiä kokoelmia julkaistaan yhä sinnikkäästi jo kesäkuussa ja tuorein viritys debytoi 18:ntena.

Daft Punkin Random Access Memories nousi tällä viikolla sijoituspisteissä vuosilistan kakkoseksi ohitettuaan Vain elämää jatkuu -kokoelman. Edellä ja kovin kaukana keikkuu tietenkin J. Karjalaisen Et ole yksin.

Rumban Albumilista 27.6.–3.7.2013
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) EUROCRACK: Huume
2. (re) THIRTY SECONDS TO MARS: Love Lust Faith + Dreams
3. (-) AMON AMARTH: Deceiver of the Gods
4. (5.) JEX THOTH: Blood Moon Rise
5. (1.) BLACK SABBATH: 13
6. (6.) QUEENS OF THE STONE AGE: …Like Clockwork
7. (3.) CHILDREN OF BODOM: Halo of Blood
8. (4.) DAFT PUNK: Random Access Memories
9. (11.) ERIN: Sä osaat
10. (8.) SIGUR RÓS: Kveikur
11. (-) EDITORS: The Weight of Your Love
12. (9.) J. KARJALAINEN: Et ole yksin
13. (re) WINTERSUN: Time 1
14. (re) KREATOR: Phantom Antichrist
15. (16.) HALOO HELSINKI: Maailma on tehty meitä varten
16. (re) AMARANTHE: The Nexus
17. (re) VOLBEAT: Outlaw Gentlemen and Shady Ladies
18. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Intiaanikesä vol. 5
19. (re) AMORPHIS: Circle
20. (-) WINTERSUN: Wintersun

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.