Kristillinen räppäri Lecrae pamautti jenkkilistan ykköseksi

USA:n albumilistan kärkipäähän rävähti tukku erilaisia uutuuksia. Hot 100 -listaa johtaa toista viikkoa Meghan Trainorin All About That Bass.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Reach.

Jo useammalla julkaisulla profiiliaan nostanut Lecrae debytoi Yhdysvaltojen albumilistan paalulla kuudennella albumillaan Anomaly. Jo hänen edellinen levynsä Gravity ylsi kolmanneksi.

Tulokas aivan kärjessä on myös Jhené Aiko, jonka Sail Out -EP ylsi kahdeksanneksi viime vuonna ja nyt hänen Souled Out -kokopitkänsä debytoi kolmantena.

Myös Ryan Adams on ylempänä kuin aiemmin nimettömällä levyllään eli neljäntenä. Hänellä oli ennen tätä kaksi seitsemättä sijaa. Lee Bricen kolmas levy I Don’t Dance avasi sijalta viisi. Hard 2 Love (2012) ylsi samoin viidenneksi ja on myynyt kultaa.

Interpolin El Pintor pinnisti seitsemänneksi. Heidän parhaansa on Our Love to Admiren (2007) nelostila. Dustin Lynchin kakkoslevy Where It’s At täydentää vilkasta viikkoa sijalla kahdeksan – hänen ensimmäinen top ten -merkintänsä. Lynchillä on niinkin hienosti nimetty hitti kuin She Cranks My Tractor.

Robert Plantin Lullaby and…The Ceaseless Roar oli etukäteen ehdokas korkeammallekin kuin kymmenenneksi. Tällä viikolla paremmat paikat olivat kuitenkin kovan kilpailun vuoksi melko tiukassa. Plantilla on kahdeksan top ten -käyntiä sooloartistina (sisältäen kimppalevyt muiden kanssa).

Banksin esikoinen Goddess avasi hienosti sijalta 12. Rittzin Next to Nothing pääsi 14:nneksi, uran paras. Meghan Trainorin Hot 100 -listan ykkösen sisältävä EP on nimetty äärimmäisen kökösti Titleksi. Ei ihme, että se pääsi vain 15:nneksi.

Australialainen Vance Joy on saanut kelpo hitin kappaleesta Riptide myös Yhdysvalloissa ja nyt Dream Your Life Away -albumi debytoi tahollaan 17:ntenä.
Uutuuksia oli niin paljon, että Frozenin (#1, 2013) oli piiiitkän sinnittelyn jälkeen pakko antautua ulos top tenistä sijalle 13.

Billboard 200, Top 20
1. (-) Lecrae – Anomaly
2. (1.) Maroon 5 – V
3. (-) Jhené Aiko – Souled Out
4. (-) Ryan Adams – Ryan Adams
5. (-) Lee Brice – I Don’t Dance
6. (2.) Jeezy – Seen It All: The Autobiography
7. (-) Interpol – El Pintor
8. (-) Dustin Lynch – Where It’s At
9. (3.) Soundtrack – Guardians of the Galaxy
10. (-) Robert Plant – Lullaby and…The Ceaseless Roar
11. (4.) Ariana Grande – My Everything
12. (-) Banks – Goddess
13. (7.) Soundtrack – Frozen
14. (-) Rittz – Next to Nothing
15. (-) Meghan Trainor – Title (EP)
16. (8.) Sam Smith – In the Lonely Hour
17. (-) Vance Joy – Dream Your Life Away
18. (18.) Iggy Azalea – The New Classic
19. (9.) Various Artists – NOW 51
20. (15.) Ed Sheeran – x

Hot 100 -listalla Meghan Trainorin All About That Bass piti yhä pintansa Taylor Swiftin Shake It Offia vastaan, vaikka ne ovat monella osa-alueella hyvin tasaväkisiä. Trainorin hitti oli kuitenkin esimerkiksi viikon ostetuin kappale.

Iggy Azalean ja Rita Oran Black Widow nousi pykälän neljänneksi ja Jeremih’n Don’t Tell ’Em 12:nneksi. Se on vierailija YG:n uran suurin hitti. Tove Lon Habits (Stay High) puolestaan etenee sijalla 16 ja Bobby Shmurdan Hot Boy 18:ntena.

Fall Out Boyn Centuries debytoi sijalla 22 ja on heidän kahdeksas top 40 -hittinsä. Calvin Harrisin ja John Newmanin Blame avasi paikalta numero 31. Harris on ollut paljon ylempänäkin, viimeksi top tenissä, mutta Newmanille sijoitus on uran toiseksi paras. Love Me Again (2013) pääsi 30:nneksi, joten Blamella on hyvä sauma ohittaa se.

Hot 100, Top 20
1. (1.) Meghan Trainor – All About That Bass
2. (2.) Taylor Swift – Shake It Off
3. (3.) Nicki Minaj – Anaconda
4. (5.) Iggy Azalea featuring Rita Ora – Black Widow
5. (4.) Jessie J, Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang
6. (6.) Sam Smith – Stay with Me
7. (8.) Ariana Grande featuring Zedd – Break Free
8. (9.) Maroon 5 – Maps
9. (7.) MAGIC! – Rude
10. (11.) Charli XCX – Boom Clap
11. (10.) Sia – Chandelier
12. (13.) Jeremih featuring YG – Don’t Tell ‘Em
13. (12.) Clean Bandit featuring Jess Glynne – Rather Be
14. (15.) Enrique Iglesias, Descemer Bueno & Gente de Zona – Bailando
15. (14.) Nico and Vinz – Am I Wrong
16. (18.) Tove Lo – Habits (Stay High)
17. (16.) Iggy Azalea featuring Charli XCX – Fancy
18. (19.) Bobby Shmurda – Hot Boy
19. (17.) Ariana Grande featuring Iggy Azalea – Problem
20. (20.) Jason Aldean – Burnin’ It Down