Mokoma elävien kirjoissa ja taas Rumban listan kärjessä

13.02.2015

Mokoman uutuuden ykköstila oli ns. kirkossa kuulutettu eikä kärkikolmikko ole tällä viikolla muutenkaan kovin yllättävä.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Sakara.

Mokoma on Rumban listan kestomenestyjä: heidän kaikki viisi vuodesta 2010 lähtien julkaistut levynsä ovat olleet ykkösiä. Siispä ei ole mikään yllätys, että Elävien kirjoihin pamautti myös suoraan kärkeen.

Suomi-suuruus Melrosen paluualbumi Got It Made debytoi kakkosena ja Marko Haaviston ja Kaarle Viikatteen Laulu tuohikorteista avasi hienosti kolmossijalta – mikä ei toki ole artistien profiiliin nähden kovin yllättävää sekään.

Ele Louhivuoren esikoisalbumi pääsi komeasti neljänneksi ja DJ Ibusal ja Lobo palasi viidenneksi pari viikkoa sitten kakkosena käyneellä Olympos-albumillaan.

Danko Jonesin Fire Music debytoi seitsemäntenä – hänen kolmas top ten -merkintänsä – ja kahdeksanneksi palasi Ruger Hauerin Se syvenee syksyllä -albumi uuden vinyyliversion ansiosta. Se sivuaa parasta sijoitustaan. Myös Pyhimyksen Paranoidista (#3, 2011) tuli uusi versio ja se palasi 13:nneksi.

Callisto petrasi kolme sijaa edellisviikosta ja Irina Björklundin viimevuotinen menestyslevy La vie est une fête (#2, 2014) palasi 11:nneksi. Adi L Haslan ja Heiniksen #Hasla debytoi 14:ntenä. Pari viikkoa sitten kuudentena piipahtanut Mardukin Frontschwein elpyi 18:nneksi, Pepe Willbergin menestyslevy 19:nneksi ja sijalla 20 debytoi Stargazeryn Stars Alligned.

Rumban Albumilista 5.–11.2.2015
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) MOKOMA: Elävien kirjoihin
2. (-) MELROSE: Got It Made
3. (-) KAARLE VIIKATE & MARKO HAAVISTO: Laulu tuohikorteista
4. (-) ELE: Ele
5. (re) DJ IBUSAL & LOBO: Olympos
6. (1.) CMX: Mesmeria
7. (-) DANKO JONES: Fire Music
8. (re) RUGER HAUER: Se syvenee syksyllä
9. (12.) CALLISTO: Secret Youth
10. (6.) BATTLE BEAST: Unholy Saviour
11. (re) IRINA BJÖRKLUND: La vie est une fête
12. (7.) BOB DYLAN: Shadows in the Night
13. (re) PYHIMYS: Paranoid
14. (-) ADI L HASLA & HEINIS: #Hasla
15. (18.) SOTAJUMALA: Raunioissa
16. (2.) KINGSTON WALL: I
17. (9.) LIKANEN ETELÄ: Kirkkonummi LP
18. (re) MARDUK: Frontschwein
19. (re) PEPE WILLBERG: Pepe ja Saimaa
20. (-) STARGAZERY: Stars Alligned

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa