Selena Gomez ensimmäistä kertaa USA:n albumilistan ykköseksi

Disneyn kasvatin Stars Dance löi Jay Z:n Magna Carta Holy Grailin. Robin Thicken Blurred Lines on yhä karkuteillä Hot 100 -listalla.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Hollywood.

Stars Dance on 21-vuotiaan Selena Gomezin ensimmäinen ikioma sooloalbumi, mutta hän oli jo tätä ennen The Scene -yhtyeen kanssa yltänyt top teniin kolmesti. Niistä levyistä myydyin on esikoinen Kiss and Tell (#9, 2009), jota on ostettu lähes miljoona kappaletta. Nyt 97 000 kpl myyneen Stars Dancen Come and Get It -hitti ylsi parhaimmillaan Hot 100 -listan kuudenneksi.

Disneyn Teen Beach Movie -leffan soundtrack kasvatti myyntiään 128 prosenttia ja loikkasi kolmanneksi. Se esitettiin juuri ensimmäistä kertaa Disney Channelilla.

Marc Anthony on nimennyt uuden espanjankielisen albuminsa oudosti 3.0:ksi, vaikka se on hänen 11. studiolevynsä. Ehkä se on kolmas salsapitoisempi albumi, mutta ainakin nyt kolmas top ten -merkintä miehelle, jonka uran paras sijoitus on Mendedin (2002) kolmas tila. Nimetön englanninkielinen levy (#8, 1999) on kuitenkin Anthonyn ostetuin.

Rock-yhtye We Came As Romans ylsi ensi kertaa top teniin ja kahdeksanneksi levyllään Tracing Back Roots. He olivat tätä ennen päässeet sijalle 21.

Rich Gang -kollektiivin albumin piti tietojen mukaan olla rap-moguli Birdmanin soololevy, jollaisena se olisi varmasti myynytkin paremmin. Nyt poppoon lätty debytoi yhdeksäntenä.

Edward Sharpe and The Magnetic Zerosin nimetön kolmas albumi nappasi 14. tilan, mikä jää jonkin verran Here-albumin viimevuotisesta viidennestä sijasta. Rollareiden Hyde Park -live debytoi 19:ntenä ja on bändille jo 11. listautunut livelevy.

Billboard 200, Top 20
1. (-) Selena Gomez – Stars Dance
2. (1.) Jay Z – Magna Carta Holy Grail
3. (8.) Soundtrack – Teen Beach Movie
4. (3.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 24
5. (-) Marc Anthony – 3.0
6. (5.) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times
7. (6.) Imagine Dragons – Night Visions
8. (-) We Came As Romans – Tracing Back Roots
9. (-) Various Artists – Rich Gang
10. (9.) Justin Timberlake – The 20/20 Experience
11. (2.) Sara Bareilles – The Blessed Unrest
12. (13.) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
13. (7.) J. Cole – Born Sinner
14. (-) Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – s/t
15. (12.) Macklemore and Ryan Lewis – The Heist
16. (11.) Blake Shelton – Based on a True Story
17. (14.) Daft Punk – Random Access Memories
18. (19.) Soundtrack – Pitch Perfect
19. (-) The Rolling Stones – Hyde Park Live
20. (15.) Wale – The Gifted

Blurred Lines, kahdeksas ykkösviikko, jne. Sen viime iikon aikana saavuttama radioyleisö uupuu vielä viisi miljoonaa Mariah Careyn We Belong Togetherin ennätyslukemista.

Brittiläis-irlantilaisen One Directionin Best Song Ever debytoi loistavasti kakkosena ja on bändin kolmas top ten -merkintä. He olivat ennen tätä parhaimmillaan päässeet kolmanneksi (Live While We’re Young, 2012).

Jay Z:n Holy Grail ja Anna Kendrickin Cups kipusivat taas pykälän ylemmäs. Kymmenenneksi pudonnut Florida George Linen ja Nellyn Cruise keikkuu Hot Country Songs -listan ykkösenä 22. viikkoa, mikä on uusi ennätys. Nykyisin tosin tuolle listalle otetaan mukaan myös popradioiden suosio sekä myynti ja virtauspalvelut, joten biisin kantrilistamenestys pohjautuu poplistojen meriitteihin. Täten vertailu aiempien Hot Country Songs -listan menestyjien kanssa ei ole kovinkaan perusteltua. Billboard muutti politiikkaansa tuon suhteen aivan hiljattain.

Samalla tavalla Imagine Dragonsin Radioactive on Hot Rock Songs -listan ykkösenä 19. viikkoa vain, koska se on kategorisesti rockia. Se ei ole rock-asemien soitetuin kappale, vaan eniten Hot 100 -listalaskentaan otettavia pisteitä kerännyt rockiksi mielletty kappale.

Ariana Granden Baby I debytoi sijalla 21. Hän ylsi top teniin jo aiemmin kesällä läpimurtohitillään The Way. Awolnationin Sail (31) on saavuttanut jo 47 listaviikkoa ja on erittäin lähellä omaa parasta sijoitustaan (30). Biisiä on ostettu yli kolme miljoonaa kappaletta.

Labrinthin ja Emeli Sandén taannoinen brittiykkönen Beneath Your Beautiful loikkasi 86–34. Se on Labrinthin ensimmäinen ja Sandén toinen top 40 -hitti. Toisen top 40 -merkintänsä sai myös Lana Del Rey, jonka remiksattu Summertime Sadness eteni 46–37.

Ellie Gouldingin Burn aloitti listauransa paikalta numero 53. Se on lohkaistu Halcyon-albumin (#9, 2012) uudelta painokselta.

Hot 100, Top 20
1. (1.) Robin Thicke featuring T.I. & Pharrell – Blurred Lines
2. (-) One Direction – Best Song Ever Stop
3. (2.) Miley Cyrus – We Can’t
4. (3.) Imagine Dragons – Radioactive
5. (4.) Daft Punk featuring Pharrell Williams – Get Lucky
6. (5.) Bruno Mars – Treasure
7. (8.) Jay Z featuring Justin Timberlake – Holy Grail
8. (9.) Anna Kendrick – Cups
9. (6.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Ray Dalton – Can’t Hold Us
10. (7.) Florida Georgia Line featuring Nelly – Cruise
11. (10.) Justin Timberlake – Mirrors
12. (11.) Macklemore and Ryan Lewis feat. Mary Lambert – Same Love
13. (13.) Zedd featuring Foxes – Clarity
14. (12.) Maroon 5 – Love Somebody
15. (16.) Capital Cities – Safe and Sound
16. (15.) Selena Gomez – Come and Get It
17. (14.) Ariana Grande featuring Mac Miller – The Way
18. (18.) Jason Derülo – The Other Side
19. (19.) Calvin Harris featuring Ellie Goulding – I Need Your Love
20. (17.) Pink featuring Nate Ruess – Just Give Me a Reason