Vain elämää ei vielä hurmannut Rumban listalla – Cheekin Kuka muu muka uuden painoksen avulla ykköseksi

Myös Pink Floyd, Foo Fighters ja Atomirotta peittosivat hittisarjan yhtä aikaa ilmestyneet soundtrackit.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Warner.

Kulunut viikko oli kenties vuoden vilkkain uutuuksien suhteen, mutta niin vain Rumban listan paalun vei uusi painos vanhasta levystä eli Cheekin Kuka muu muka -albumin (#1, 2013) stadionpainos. Ykkösviikko on levylle toinen ja listaviikkoja on kertynyt jo 17.

Pink Floydin Endless River debytoi odotetusti erinomaisesti ja sijalla kaksi, joka on luonnollisesti heidän oma parhaansa. Foo Fightersin Sonic Highways sen sijaan joutui dinosaurusten seurassa tyytymään kolmanteen tilaan, vaikka Wasting Light (2011) sai jopa kaksi ykkösviikkoa.

Atomirotan esikoinen debytoi neljäntenään perässään mainitut kaksi Vain elämää -julkaisua. Kolme neljästä aiemmasta Vain elämää -levystä ylsivät kärkeen, joten uutuuksien viides ja kuudes tila parantuvat vielä melko varmasti.

Kolme vuotta sitten kakkoseksi päässyt Ghost Brigade debytoi seitsemäntenä uutuudellaan IV: One with the Storm. Myös Paleface jäi kahden ykköseksi päässeen studioalbumin jälkeen nyt muiden jalkoihin ja Luova tuho pääsi vain kahdeksanneksi.

Ja lisää uutuuksia: Machine Headin Bloodstone and Diamonds avasi yhdeksäntenä ja Ruudolfin Doupeimmat Jumala seivaa (2004) debytoi kymmenentenä. Suvi Teräsniskan toinen joululevy Joulun henki avasi sijalta 11 ja Isac Elliotin kakkosalbumi Follow Me paikalta numero 12. Elliotin ensimmäinen albumi Wake Up World (2013) käväisi seitsemäntenä.

Parhaiten viime viikosta piti paikkansa yllättäen Lordin Scare Force One, joka – toisin kuin edeltäjänsä – sai ainakin toisen listaviikon.

Myös Aino Venna hieman alisuoriutui vilkkaalla viikolla ja Ragnarok Juletide -kokoelma avasi sijalta 15. Borealis (17) on jatkoa Huge L:n lokakuiselle Auroralle ja Queenin uutta ja vanhaa sekoittava Queen Forever debytoi 19:ntena. Viikon 16 uutuudesta viimeinen on Soenin Tellurian paikalla numero 20.

Rumban Albumilista 6.–12.11.2014
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (re) CHEEK: Kuka muu muka
2. (-) PINK FLOYD: Endless River
3. (-) FOO FIGHTERS: Sonic Highways
4. (-) ATOMIROTTA: I
5. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Vain elämää – kausi 3 ilta
6. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Vain elämää – kausi 3 päivä
7. (-) GHOST BRIGADE: IV – One with the Storm
8. (-) PALEFACE: Luova tuho
9. (-) MACHINE HEAD: Bloodstone and Diamonds
10. (-) RUUDOLF: Doupeimmat Jumala seivaa
11. (-) SUVI TERÄSNISKA: Joulun henki
12. (-) ISAC ELLIOT: Follow Me
13. (5.) LORDI: Scare Force One
14. (-) AINO VENNA: Tin Roof
15. (-) ERI ESITTÄJIÄ: Ragnarok Juletide
16. (2.) HECTOR: Hauras
17. (-) HUGE L: Borealis
18. (6.) VESA-MATTI LOIRI: Kaikkien aikojen Loiri
19. (-) QUEEN: Queen Forever
20. (-) SOEN: Tellurian

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Swamp Music, Sävelaitta.