Palotarkastajia ja Rumban levyarvioita – kuvareportaasi 03Crew’n Helsingin-valloituksesta

03Crew – 5.12.2016 Helsinki, Ääniwalli

Tuomas Mettänen

Tapahtuma oli loppuunmyyty joten päätin saapua paikalle ajoissa hieman kuuden jälkeen. Tämä oli järkevä ratkaisu koska ennen yhdeksää Ääniwalli oli jo epämukavan täynnä. Kello kymmeneltä palotarkastajat olivat saapuneet paikalle ja pysäyttäneet pitkän, noin 200 henkilön jonon keikkapaikan ulkopuolella. Sisään ei siis päässyt vaikka kädessä olisi ollut ennakkolippu tai nimi listalla. Vihaisia, kylmettyneitä jonottajia poistui lopulta paikalta useamman tunnin odottelun jälkeen.

Päivitys 15.12. klo 12.42: Viranomaiset päättivät ennen bileiden alkua, että asiakaspaikkojen määrä on tilassa radikaalisti vähäisempi kuin se, mikä tapahtuman järjestäjille oli etukäteen ilmoitettu ja minkä mukaan ennakkolippuja oli myyty.

Tämä on harmillista kokeneelle 03Crew’lle joka järjesti ensimmäisen tapahtumansa Helsingissä erinomaisella line-upilla. Enempää ihmisiä ei Ääniwalliin kuitenkaan turvallisesti mahdu ja olen onnellinen että enempää ei sisään päästetty. Kiitos tästä virkavallalle.

Järjestelyt itse keikkapaikalla olivat kuitenkin erinomaiset. Keikat alkoivat viimeisiä esiintyjiä lukuunottamatta sekunnilleen oikeaan aikaan ja kahden lavan tekniikka ei hengähdystaukoja yleisölle sallinut. 03Crew on tullut rytinällä Helsinkiin ja tulee varmasti petraamaan lippusekoilun aiheuttaman mielipahan tulevaisuudessa.

ode__tuomas_mettanen_img_2082

ode__tuomas_mettanen_img_2096

19.00 Ode
Illan aloittava Ode kävelytti lavalle uuden vierailijan melkein jokaiseen kappaleeseen. Stoner-yhtye Downin bändipaidassa esiintynyt räppäri tarjoili pehmeää ja popahtavaa yhteislaulumusaa joka tuntui uppoavan nuoreen yleisöön.

evil_stoo__tuomas_mettanen_img_2113

evil_stoo__tuomas_mettanen_img_2150

evil_stoo__tuomas_mettanen_img_2172

evil_stoo__tuomas_mettanen_img_2203

19.45 Eevil Stöö
Nuori Derrick on rakentanut dj-ohjaimen eräänlaiseen Predator-käteen jolla Evil Stöön vähäeleinen runonlausunta saa ympärilleen elävän ja musiikillisesti vaihtelevan ympäristön. Synkkää mutta piristävää.

jontti_shaka__tuomas_mettanen_img_2234

jontti_shaka__tuomas_mettanen_img_2243

20.30 Jontti & Shaka
Jontti & Shaka näyttivät miten homma hoidetaan perinteisin metodein. DJ Lockout tietää mitä tekee ja miten scratchataan. Hyvä energia.

asa__tuomas_mettanen_img_2294

asa__tuomas_mettanen_img_2313

21.15 Asa & Band
Asa aloitti keikkansa uusilla – ehkä yleisön vireystasoon nähden turhan rauhallisilla kappaleilla. Äänentoistollisten ongelmien jälkeen siirryttiin suoraan hittikimaraan.

dj_kridlokk__tuomas_mettanen_img_2366

dj_kridlokk__tuomas_mettanen_img_2370

22.15 Dj Kridlokk
Ahkera vierailija DJ Kridlokk on mikin varressa ja Tuuttimörkö käynnistelemässä taustoja. Nuorelle yleisölle huumorilla maustetut synkät gangsteritarinat ovat jo klassikoita.

atomirotta__tuomas_mettanen_img_2454

atomirotta__tuomas_mettanen_img_2469

atomirotta__tuomas_mettanen_img_2542

atomirotta__tuomas_mettanen_img_2597

23.00 Atomirotta
Atomirotan tarttuvat sanoitukset ja menevät kappaleet ovat tämän ajan Eppu Normaalia. Yleisö on villinä. Rokistahan tykkää kaikki. Sujuva keikkasetti, huikeat soundit.

tuuttimorko__tuomas_mettanen_img_2618

tuuttimorko__tuomas_mettanen_img_2632

0.00 Tuuttimörkö
Tuuttimörkö mikrofonin ja pienen syntetisaattorinsa ääressä, DJ Kridlokk siirtynyt läppärin taakse. 80-lukuisten biittien säestyksellä yleisö haluaa muuttaa Tuttimörön kanssa Caliin.

sairas_t__tuomas_mettanen_img_2788

sairas_t__tuomas_mettanen_img_2821

0.45 Sairas T
Rumba arvosteli alkuvuodesta Sairas T:n Delirium levyn 0,0 pisteen arvoiseksi ja arvio luettiinkin kokonaisuudessaan keikan alkunauhana. Erinomaisten biittien päälle tuotetun sanallisen ilmaisun rajuutta ei pehmennetä huumorilla keikallakaan.

laineen_kasperi___tuomas_mettanen_img_2833

laineen_kasperi___tuomas_mettanen_img_2869

laineen_kasperi___tuomas_mettanen_img_2876

laineen_kasperi__tuomas_mettanen_img_2914

1.30 Laineen Kasperi & Palava Kaupunki
Aamuvireä Laineen Kasperi & Palava Kaupunki on huippukunnossa. Kasperin tarinat ovat kuin kuunnelmia ja kokonaisuus Palavan Kaupungin kanssa pysyy erinomaisesti kasassa alusta loppuun.

has__tuomas_mettanen_img_2932

has__tuomas_mettanen_img_2938

has__tuomas_mettanen_img_2996

2.15 H.A.S
Illan viimeisen esiintyjän kohdalla Ääniwallissa pystyy taas kulkemaan sujuvasti. Pöydillä näkyy enemmän vesipulloja kuin olut-tölkkejä. Horse Attack Sqwadin aloittaessa yleisö nostaa kavionsa ylös ja aloittaa armottoman juhlimisen. Kun on tarpeeksi taitava, voi vaikka pukea päälleen hevosnaamarin ja tehdä grimeä talleilla olemisesta. Toimii.