Valitut Palsat – eli muun muassa tällaisia kuvia tänään Hesarissa haastateltu Tomi Palsa ottaa

Suomen tunnetuimpiin rockvalokuvaajiin lukeutuva Palsa on kuvannut Rumballe vuodesta 1991.

02.08.2017

Helsingin Sanomat jututti tänään Tomi Palsaa. Suomen tunnetuimpiin rockvalokuvaajiin lukeutuva Palsa on luonnollisesti yleensä kameran toisella puolen, mutta HS:n haastattelussa artikkelin kohde poseeraa Reijo Hietaselle. Senpä vuoksi tarjoamme muutaman esimerkin miehen työstä.

Rumban ja Palsan yhteinen taival alkoi jo vuonna 1991. Käsinpoimittuja keikkakuvia esittelevä Valitut Palsat -palsta on ilmestynyt Rumbassa usean vuoden ajan. Rumban tuoreimmassa printtinumerossa (2/2017) julkaistut kuvat teksteineen löytyvät alta.

(Kuvat aukeavat klikatessa suurempina.)

Samuli Putro
Olympia-kortteli, Tampere
30.3.2017

”Uusi tulokas Olympia-kortteli on rikastuttanut Tampereen konserttitarjontaa reilun puolen vuoden ajan. Paikassa esiintyneet yhtyeet kehuvat fasiliteetteja kilpaa, ja yleisökin on löytänyt tiensä tähän prameaan keikkasaliin, joten paikalle on helppo toivoa pitkää ikää. Kaikkea hyvää ja paljon toivon myös hienolle artistille nimeltään Samuli Putro. Putro taustajoukkoineen taikoi kahtena iltana peräkkäin Olympiaan suuria kokemuksia niukan tyylikkäistä lähtökohdista.”

Haloo Helsinki!
Saku Suurhall, Tallinna, Viro
24.3.2017

”Haloo Helsinki! jäi näyttävästi pitkälle keikkatauolle heittämällä konsertin Hartwall-areenalla syksyllä 2015. Paluu keikkalavoille tapahtui puolitoista vuotta myöhemmin suuren maailman tyyliin rytinällä. Kaksi loppuunmyytyä iltaa Tallinnassa sijaitsevassa kymmenentuhannen hengen paikassa oli ideana niin hullu, että pitihän keikat käydä katsastamassa paikan päällä. Valoa, pommeja ja kuvauksellisia tilanteita riitti, ja valokuvaaminen keikoilla oli suurta nautintoa.”

Janne Westerlund
Temppeliaukion kirkko, Helsinki
24.2.2017

”Janne Westerlund on yksi suomalaisen vaihtoehtorockin legendaarisimmista erikoismiehistä. Ihan keneltä tahansa ei luonnistuisi levyjulkkarikeikan soittaminen Temppeliaukion kirkon kaltaisessa ikonisessa paikassa. Varsinkin kun Westerlund ei ole käsittääkseni mitenkään uskovainen mies, vaikka Jeesus seikkaileekin There’s ­a Passage -albumin teksteissä. Esiintymispaikkana kirkko toimi oudon hyvin ja löi illan konsertin tunnelmalle poikkeuksellisen leiman.”

Elvis Costello
Finlandia-talo, Helsinki
20.2.2017

”Olin jo vähällä jättää suuren suosikkiartistini Elvis Costellon esiintymisen väliin, koska ennakkoasetelmat valokuvaamiseen olisivat ankeat. Costelloa saisi kuvata ainoastaan yhden kappaleen ajan salin takaosasta, miksauskopin vierestä. Lopulta kuvaaminen oli sallittua kolmen ensimmäisen biisin ajan, ja kuvat nappasin kätevästi omalta istumapaikaltani. Elviksestä oli tuttuun tapaan moneksi. Harvan esiintyjän soolokeikat ovat anniltaan yhtä vivahteikkaita kuin hänen.”

Paul Stanley / Kiss
Hartwall-areena, Helsinki
4.5.2017

”Vuonna 2017 tapahtui kummia. Pienen hetken Kiss oli paitsi sinivalkoinen, myös ajankohtainen. VR puki Helsingin rautatieaseman ikonisille patsaille Kiss-maskit, ja tempaus ylitti uutiskynnyksen laajalti. Vastavuoroisesti Paul Stanley mielisteli maatamme kieli ruskeana käytännössä jokaisessa välispiikissään. Yleensähän Kissin keikoilla kielitemput ovat olleet Gene Simmonsin heiniä, mutta kuten kuvasta näkyy, luonnistuuhan se kielen ulkoiluttaminen Pauliltakin.”

Lisää luettavaa