My Bloody Valentinen uusi albumi julki ”2-3 päivän sisällä” – katso keikkavideo uudesta biisistä

Voisiko todella olla näin, että 22 vuoden odotus päättyy tällä viikolla ja My Bloody Valentinen uusi albumi pääsee kuultavaksi? Legendaarinen yhtye ainakin debytoi levyltä yhden uuden biisin keikallaan eilen Lontoossa.

Kuva: My Bloody Valentine / Last.fm

Joulun tienoilla shoegaze-ikoni My Bloody Valentine ilmoitti, että bändin 22 vuotta tekeillä ollut seuraaja vuoden 1991 Loveless-albumille olisi masteroitu ja odottamassa julkaisua. Bändin johtohahmo Kevin Shields ehätti jopa julistaa, että albumi saatettaisiin julkaista hänen omilla nettisivuillaan ennen vuoden 2012 loppua.

Albumia ei lopulta viime vuoden puolella kuitenkaan saatu, mutta nyt taas alkaa näyttämään siltä, että ei siihen kauaa enää mene.

Yhtye esiintyi eilen illalla Lontoon Electric Brixtonissa keikalla, joka oli ns. warm-up-keikka bändin tulevaa kiertuetta varten. Keikan aikana Shields kertoi yleisölle, että uusi albumi julkaistaan ”ehkä 2-3 päivän sisällä”.

Lisäksi bändi esitti keikalla nimittäin ensimmäistä kertaa Loveless-albumin jälkeistä materiaalia, kun yhtye debytoi biisin, joka Consequence of Sound -lehden mukaan oli settilistaan merkitty nimellä Rough Song.

Biisistä löytyy yleisöstä kuvattu video alempaa. Videon laatu ei ole paras mahdollinen, mutta klipin perusteella biisin äänimaailma ei ainakaan radikaalisti poikkea esimerkiksi Loveless-albumin kitaravalleista. Rough Song -taltioinnin alapuolella on keikalta myös video, jossa Shields vastaa kysymykseen levyn julkaisuajankohdasta.