Obaman puhe nosti Bruce Springsteenin biisin latausmääriä vaatimattomat 409 prosenttia

13.09.2012

Poliitikkojen vaalikampanjat tuovat pieniä etuja myös niitä tukeville muusikoille.

Kuva: Sony Music

Presidentinvaalien tiimellyksessä on musiikki tärkeässä roolissa, ja tästä on luonnollisesti iloa muusikoille. Istuva presidentti Barack Obama jyräytti 6. syyskuuta demokraattien puoluekokouksessa pidetyn puheensa perään soimaan Bruce Springsteenin alkuvuodesta julkaistun We Take Care of Our Own -biisin, ja kun puhe lähetettiin useilla TV-kanavilla, YouTubessa ja monilla stream-sivustoilla, tämä näkyi tietenkin latausmäärissä: kappaleen digimyynti kohosi peräti 409% ja sitä oli sunnuntaihin 9. syyskuuta mennessä ladattu sellaiset 2000 kertaa. Asiasta kertoi Billboard.com.

Prosenttiluku on komea, mutta eipä tuo 2000 latauksen määrä tietenkään Pomon kukkarossa hirveästi tunnu. Viimeistään tämän tiedon luulisi olevan kuitenkin selvä signaali Maki Kolehmaiselle, että Kuuden vuoden kuuliaisuus on kerta kaikkiaan saatava myyntiin.

Myös Brucen maaliskuussa julkaiseman Wrecking Ball -albumin myynti kohosi, vaikkakaan ei aivan samassa mitassa. Viikon jälkeen Wrecking Ball kohosi Billboardin sijalta 199 sijalle 112. Albumin myynti nousi 37% suhteessa edelliseen viikkoon.

Wrecking Ball oli Springsteenille jo 10. listaykköseksi kivunnut levy, mikä nostaa hänet tasapeliin Elvis Presleyn kanssa listaykkösalbumeissa. Enemmän menestysalbumeita on löytyy vain The Beatlesilta ja Jay-Z:ltä.

Lisää luettavaa