Spotify julkisti laajennuksen USA:n markkinoille – sopimus Warnerin kanssa vieläkin auki

Spotify is coming to the U.S.” -teksti komeilee ruotsalaisen musiikin suoratoistopalvelun verkkosivuilla. Sen tarkempaa infoa asiasta kuitenkaan ei ole annettu.

Kuva: Spotify.com

Rytinällä yli Euroopan pyyhkäissyt Spotify rantautuu viimein USA:han, julistetaan musiikkipalvelun nettisivuilla. Ilmestymisajankohtaa saatika sopimusta Warnerin kanssa ei ole tosin vielä virallistettu.

Amerikan-laajennuksen takana seisovat Universal, Sony ja EMI. Neljästä suuresta vain Warner Music Group ei ole lyönyt sopimusta lukkoon. Jos Warner jäisi ulkopuolelle, se olisi merkittävä kolhu Spotifyn imagolle. Tällöin esimerkiksi Madonnan, R.E.M:n ja Green Dayn kaltaiset megabändit jäisivät uupumaan sen katalogista.

Mark Zuckerberg sen sijaan luottaa vakaasti Spotifyhyn. Yhteistyö Facebookin kanssa onkin yksi Spotifyn valttikorteista USA:ssa.

Kuvion häviäjän titteli näyttää lankeavan Applelle. Sen syksyllä ilmestyvä, maksullinen iCloud-palvelu on todellinen väliinputoaja, kun Spotify mitä todennäköisimmin alkaa toimimaan jenkeissä jo heinäkuun aikana.

Spotifyn Amerikan-valloituksesta on lauottu mielipiteitä puolesta ja vastaan. Toisten mielestä USA:ssa Spotifylla tulee olemaan Warner-kiistojen lisäksi vaikeuksia Pandoran kaltaisten kilpailevien palveluiden kanssa. Optimismistisiakin kommentteja on kuultu: esimerkiksi Nine Inch Nailsin Trent Reznor ylisti Spotifyta Twitterissä vuolaasti.