Swallow the Sun johdatti uutuusvyöryn Rumban listalle

Leonard Cohenin Old Ideas joutui tyytymään kakkossijaan, mutta otti vahingon takaisin Suomen virallisella listalla.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Aleah L Stanbridge.

Jyväskyläläinen Swallow the Sun ja kanadalainen Leonard Cohen jakoivat tällä viikolla keskenään Rumban listan ja Suomen virallisen albumilistan paalupaikat. Metallibändi sai ensimmäisen Rumban listan ykkösensä ja Cohen pitkän uransa ensimmäisen virallisen listan ykköstilan parin kakkossijan jatkeeksi.

Pronssipallin Perhosveitsi-Heikki ja Lika-Ali ovatkin sitten suurempia yllättäjiä. Heikillä (Kuula) on jo top ten -albumi Blacksuami (#8, 2010). Toinen suomiräppäri top tenissä on Herra Huu eli Huge L, jolla niin ikään on aiempia listameriittejä.

Ruotsalaisbändi Mustasch nappasi uransa korkeimman sijoituksen Sounds Like Hell Looks Like Heavenin debytoitua neljäntenä. Se peittosi muun muassa Lana Del Reyn kohutun varsinaisen esikoisalbumin Born to Dien, joka meni ainakin Britannian ykköseksi ja USA:n kakkoseksi.

Top tenin uutuuspaljouden kruunaa Värttinän paluualbumi Utu, ja alempaakin löytyy raportoitavaa. Pepe Deluxe palasi niin ikään pitkältä tauolta 12:nneksi peesissään indietulokas Burning Hearts sekä The Gathering -yhtyeen entinen laulaja Anneke van Giersbergen. The Hellacoptersin raunioille syntyneen Imperial State Electricin toinen albumi ylsi 17:nneksi.

Mirel Wagnerin esikoinen on saanut ylistäviä arvioita ympäri maailmaa. Se palasi nyt listalle sijalle 19. Albumin korkein noteeraus on viides tila, mutta listaviikkoja on kertynyt toistaiseksi vain nämä kaksi.

KORJAUS: Imperial State Electricin levy onkin single. Se on nyt poistettu ja täten 20:nneksi sijoittuu Nightwish.

Rumban Albumilista 1.–7.1.2012
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) SWALLOW THE SUN: Emerald Forest and the Blackbird
2. (-) LEONARD COHEN: Old Ideas
3. (-) PERHOSVEITSI-HEIKKI & LIKA-ALI: Katuvisioita
4. (-) MUSTASCH: Sounds Like Hell, Looks Like Heaven
5. (-) LANA DEL REY: Born to Die
6. (-) HERRA HUU: Ei toivottuja lastenlauluja
7. (3.) ADELE: 21
8. (-) VÄRTTINÄ: Utu
9. (1.) LAMB OF GOD: Resolution
10. (5.) HERRA YLPPÖ JA IHMISET: Mies ja nainen
11. (8.) THE BLACK KEYS: El Camino
12. (-) PEPE DELUXE: Queen of the Wave
13. (-) BURNING HEARTS: Extinctions
14. (-) ANNEKE VAN GIERSBERGEN: Everything Is Changing
15. (11.) FIRST AID KIT: The Lion’s Roar
16. (2.) CHISU: Kun valaistun
17. (re) NICKELBACK: Here and Now
18. (re) MIREL WAGNER: Mirel Wagner
19. (12.) JENNI VARTIAINEN: Seili
20. (16.) NIGHTWISH: Imaginaerum

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.