Tässä se tulee: Antero Lindgren on Tulevaisuuden tusina 2013 -äänestyksen voittaja

Onneksi olkoon Anterolle! Nyt sitä kakkosalbumia kehiin!

Kuva: Eino Records

Arvovaltainen ja kattava musiikkialan vaikuttajista koostuva raati on puhunut: Antero Lindgren on kohotettu viimeisimmän Tulevaisuuden tusina -äänestyksen ykkössijalle. Lindgrenin helmikuussa julkaistu Mother-levy on mitä ilmeisesmmin tehnyt vaikutuksen maamme musiikkipiireihin.

Miltäs tällainen huomionosoitus artistista itsestään tuntuu?

”Minusta tuntuu, että olen kuin keihäänheittäjä seiväshyppykilpailussa. Yleisö hurraa, vaikka yritän hyssytellä niitä. Sitten tulee minun vuoroni ja pelkään vain helvetisti, repeääkö perseeni hypätessä”, kuvaili vaatimaton voittaja tuntojaan Rumban toimittajalle Auroora Vihervallille Tulevaisuuden tusinan tiimoilta tehdyssä haastattelussa.

Lindgrenin ura on todella kaikilla mittareilla nousukiidossa. Hänen debyyttilevynsä tuhannen kappaleen ensipainos on myyty jo loppuun, mikä on nykypäivänä matalan profiilin artistilta kelpo suoritus. Hän on ollut kysyttyä kamaa myös keikkarintamalla ja ehtinyt koluta läpi niin Flow’n, Ruisrockin kuin enimmän osan maamme klubikentästä.

Toivokaamme, että Lindgrenin toinen albumi vie herraa edelleen eteenpäin niin musiikillisesti kuin muutenkin. Levyn kappaleet ovat kuulemma jo kasassa ja äänitykset alkavat ensi vuonna.

Lue Antero Lindgrenin haastattelu tänään ilmestyneestä Rumbasta!

Sanottua:
Hienoa singer-songwriter-perinteen jatkumoa, mutta omintakeisella soundilla. Tekstit ja melodiat koskettavat. Synamatot tuovat hauskoja AOR-mielleyhtymiä, jotka tässä tapauksessa toimivat.” – Ikke Ikäläinen alias dj Lord Fatty

Mainio debyyttialbumi, jolla on syvää tulkintaa ja hienoja, pohtivia sanoituksia.” – Tommi Piipponen (Levy-Eskot)

Vertailut ulkomaisiin indie-ihmeisiin eivät tee Lindgrenin musiikille oikeutta. Antero Lindgren on Suomen Antero Lindgren. Debyytiltä kuultaa läpi varmuus ja herkkyys, joka voi olla vain eletyn elämän aikaansaannosta.” – Heini Strand (Rumba)

Upeaa musiikkia, joka toimii hienosti myös livenä. Jylhän 1990-lukulainen soundi ajoittain. Anterolle toivoisi suurempaakin menestystä.” – Mika Tolvanen (Yle)

Hän todella koskettaa lauluillaan, joiden harmoniset ja kaihoisat melodiat menevät ihon alle. Vangitsevaa ja melankolista, mutta silti toiveikasta.” – Venla Kokkonen (YleX)

Kuuntele: