Tervetuloa Rival Sonsin backstagelle: ”Mitä vitun classic rockia?”

Kalifornialainen Rival Sons nappasi viestikapulan 1970-luvun rockbändeiltä ja kiikutti sen tähän päivään. Silti classic rock -termi lähinnä huvittaa heitä. Rumba tenttasi bändiä Ilosaarirockin bäkkärillä ja tarjoaa maistiaisina uniikin bäkkärikurkistuksen ukkojen turinoiden kera. Mukana myös Reckless Love!

Kuva: Sapsukka
Videon kuvat: Jussi Helttunen

Heinäkuussa Rival Sons kävi heruttamassa festivaaliyleisöä Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. 17. syyskuuta julkaistaan bändin kolmas albumi Head Down, jolla Rival Sons yrittää kohottaa edellisen Pressure & Time -levyn siivittämää nostetta vieläkin jyrkempään kulmaan.

Rival Sonsin musiikissa kuuluu vahvoja kaikuja 1960-luvun lopulta 1970-luvun alulle, mutta itse he vierastavat termiä ”classic rock”. Heidän mielestään se on varattu oikeasti klassisille yhtyeille, kun taas Rival Sons haluaa operoida tässä päivässä ja tähdätä tulevaisuuteen. Rumban erikoiskirjeenvaihtaja Kai Vikkelin tarjosi yhtyeen marraskuisen Tavastian-keikan hekumallisuuden innoittamana termiä ”kullirock”, mutta ainakaan toistaiseksi genrenimi ei ole vakiintunut yleiseen käyttöön.

Vapaa toimittaja Janne Flinkkilä ja lehtikuvaaja Jussi Helttunen viettivät yhtyeen kanssa tunnin verran aikaa Ilosaarirockin backstagella. Siihen mahtui antoisan juttutuokion lisäksi pikainen yllätystapaaminen Reckless Loven kanssa. Tarjoamme nyt maistiaisina pätkän laulaja Jay Buchananin ja kitaristi Scott Holidayn turinoita sekä kaupan päälle kuvakavalkadin osviittana siitä, mitä elokuun Rumbassa tuleman pitää.

Lue haastattelu Rumbasta 8/12. Lehtipisteissä 17.8.