Tunnelmia uudesta Bodom-levystä: Heavy as fuck vai boring as fuck?

Children of Bodom esitteli pari päivää sitten uutta albumiaan medialle. Otso Karhu erotti levyltä runsaasti blastbeat-komppia.

Teksti: Otso Karhu, kuva: Jarma Katila

Suomen menestyneimpiin metallibändeihin lukeutuva Children Of Bodom esitteli uutta Halo of Blood -albumiaan medialle 13. maaliskuuta Helsingin Sonic Pump Studiossa. Levy on Universalilta Nuclear Blastille siirtyneen yhtyeen kahdeksas.

Kuuntelutilaisuuteen paikalle saapuneilla kahdella yhtyeen jäsenellä ei pitkiä alkupuheita ollut.

“Ekaa kertaa levyllä on kymmenen biisiä. Toivottavasti pidätte”, rumpali Jaska Raatikainen ja kosketinsoittaja Janne Wirman tiivistivät.

Nuclear Blastin Jaap Wagemaker julisti viime kesänä, että “jotakin villiä” on tulossa. Yhtyeen nettisivuilla bändi kuvaili albumia nimikkeellä “heavy as fuck”. Syväanalyysit osuvat kohdalleen, sillä tuleva julkaisu tarjoaa rankkaa tykitystä ja pommitusta jopa Bodomin mittapuilla. Vaikka kymmenen biisin välissä on pientä löysää, löytyy joukosta myös mielenkiintoisinta Bodomia pitkään aikaan.

Levy menee suoraan asiaan, kun ensimmäinen kappale Waste of Skin räjähtää päin pärstää nopeusrajoituksista piittaamatta. Taidokkaiden soittajien näpit eivät ole kangistuneet, sillä monimutkaisia rytmi- ja melodiakuljetuksia riittää albumin alusta loppuun. Soitannollinen haastavuus vie musiikkia yhä äärimmäisempään suuntaan. Albumilla kuullaan myös progempaa ja slovarimaisempaa fiilistelyä, mutta enimmäkseen Raatikaisen blastbeat hallitsee taistelukenttää.

Turpaanvetoa ja täsmätulta. Bodom kuulostaa edelleen Bodomilta, vaikka tarttumapinta ei melodioiltaan ole yhtä sileä kuin alkuaikojen tuotannolla.

Halo of Blood julkaistaan 7. kesäkuuta. Alla albumin kansi ja kappalelista:

1. Waste of Skin
2. Halo Of Blood
3. Scream for Silence
4. Transference

5. Bodom Blue Moon (The Second Coming)
6. The Days Are Numbered
7. Dead Man’s Hand on You
8. Damage Beyond Repair
9. All Twisted

10. One Bottle and a Knee Deep