17 vuoden odotus ohi – Pöytärummutuksen SM-kisat tulevat taas!

Taas mätkitään!

12.03.2024

2000-luvun alusta tutut Pöytärummutuksen SM-kisat tulevat taas!

Tällä kertaa kisaillaan Joensuussa 11. päivä heinäkuuta. Valtakunnan mestaruutta tavoitellaan mahdollisimman näyttävällä, hauskalla ja taidokkaalla esityksellä. Kilpailu on avoin ja siihen haetaan videonäytteellä.

Pöytärummutuksen SM-kisoja järjestettiin vuosina 2002-2007 Helsingin Tavastialla osana Riemufestivaalia. Tittelin haltijoina on legendaarisia suomalaisrumpaleita ensimmäisestä mestarista Twist Twist Erkinharjusta viimeisimpään Lacu Lahtiseen.

Ensi kesänä kisat siirtyvät 17 vuoden tauon jälkeen Joensuuhun ja tapahtuma järjestetään 11. heinäkuuta Joensuun torilla. Kisan järjestelyistä huolehtii joensuulainen rumpaleiden yhdistys Joensuun Filli ry, jonka puheenjohtaja Anssi ”Ronski” Rosenius on kyseisen lajin mestari vuodelta 2004.

Rosenius kertoo tulevista kisoista seuraavaa:

”Pelastin roskalavalta kaksi pulpettia siltä varalta, josko Fillin porukalla elvyttäisimme legendaariset kisat ja muu yhdistyksen väkihän innostui välittömästi. Mutta sillä ehdolla, että kisat järjestetään Joensuussa, jos vain lupa saadaan.”

Lupaa ei tarvinnut kauaa odotella.

”Luvan myöntämistä Pöytärummutuksen SM-kisojen nimen käyttämiseen ei tarvinnut pitkään miettiä, kun Joensuusta ottivat yhteyttä kisojen uudelleen järjestämisen tiimoilta. Tapahtuman alkuperäinen idea nimittäin on Joensuusta lähtöisin, sillä kaupungin omat rumpalisuuruudet Ema Hurskainenja Laiska Lajunen sen taannoin keksivät. Kisa ikään kuin palaa vuosien tauon jälkeen idean kotikaupunkiin”, kommentoi tapahtumaa alun perin järjestänyt kulttuurivaikuttaja Raimo Pesonen.

Kilpailu on kaikille avoin ja mukaan haetaan lyhyellä videonäytteellä. Esiraati karsii lähetetyistä videoista kahdeksan lupaavinta pöytärummuttajaa heinäkuussa Joensuussa järjestettävään finaalitapahtumaan. Musiikki- ja kulttuurivaikuttajista koostettava tuomaristo pisteyttää esitykset, joista finaalikierrokselle päässeistä kahdesta parhaasta mestarin valitsee yleisö.

Instrumenttina kilpailussa on perinteinen pulpetti, jota soitetaan käsin ilman kapuloita tai muita työkaluja. Karsintavaihe ja videoiden vastaanottaminen käynnistyy 20. maaliskuuta ja finalistit ovat selvillä toukokuussa. Voittajat palkitaan finaalitapahtumassa tuotepalkinnoin.

Pöytärummutuksen SM-kisat järjestetään Joensuun torilla torstaina 11. heinäkuuta 2024. Samalla viikolla Joensuussa järjestetään myös Ilosaarirock sekä kaupunkifestivaali Popkatu.

Lisää luettavaa