19-vuotiaana Grammy-palkinnon voittanut Koffee palasi vuoden hiljaiselon jälkeen

West Indies on ensimmäinen single Koffeen tulevalta debyyttialbumilta.

Savannah Baker

Grammy-palkittu reggaetähti Koffee julkaisi ensimmäisen kappaleensa lähes vuoteen. Viime syksynä kuultiin Buju Bantonin kanssa tehty versiointi Koffeen Pressure-biisistä, jonka jälkeen artisti vaipui pieneen hiljaiseloon. Nyt ilmestynyt West Indies on ensimmäinen julkaisu Koffeen tulevalta debyyttialbumilta, joka ilmestyy alkuvuodesta 2022.

Koffee herätti huomiota vuoden 2020 Grammy-palkintogaalan aikaan, sillä hän voitti 2019 ilmestyneellä Rapture-ep:llään Grammyn parhaasta reggae-levystä, ja oli niin ollen sekä ensimmäinen naispuolinen että myös nuorin koskaan kyseisen palkinnon voittanut artisti. Koffee oli tällöin 19-vuotias.

Nyt julkaistu West Indies paljastaa Koffeen lempeästi ja aurinkoisesti keinahtelevan puolen, joka onnistuu olemaan samaan aikaan sekä rentouttava että tanssittava. Kappaleessa tunnelmoidaan yhteisöön ja yhteenkuuluvuuteen liittyvien teemojen äärellä, mikä tulee näkymään artistin tulevalla albumilla laajemminkin.

”Haluan puhua ratkaisusta ja tavasta jolla voisimme kokoontua yhteen ja viihtyä, myös silloin kun asiat eivät mene niin kuin toivomme”, Koffee kertoi tulevasta levystään Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa. ”Yksi teemoista on ehdottomasti positiivisuus.”

Voit katsoa biisin lämminhenkisen musiikkivideon alta.